Publicerat
Kategori: Drama noveller

Fows

Offra allt för kärleken.
Det ryktas att det fanns inbördeskrig i Somalia mellan
öster och väster och de hade ingen kontakt mellan varandra, men de var fiender.

Mohamed och Asha trodde att kärleken inte hade några gränser och kunde vinna över all krig. Mohamed var en kille som kom från östra Somalia han var 25 åring och var en polisman med östra militära. Asha var en tjej som kom från västra Somalia och var 20 år och hon jobbade som en sjuksköterska.

I 1980 skickades militären Mohamed till väster för att det fanns krig mellan väster och öster.Men Mohamed skadades i krigen och han tappade vägen tills en tjej som heter Asha hittade honom. Hon tog honom till liten tält och läkte honom .När han öppnade sina ögon såg han en väldig vacker tjej som sitter bredvid honom ,hon ler till honom och frågade hur han kände.Han svarade med förvånad röst ´´bra men vem är du´ .Hon sa att hon heter Asha och berättande till honom hur hon hittade honom. Hon berättade att hon var på väg till brunnen och hittade honom skadad på marken.Han tackade henne och tyckte att hon var så snäll .Men han var tvungen att gå tillbaka till militärerna och kriga mot fienderna. De visste inte att de var fiender.

När Mohamed kom tillbaks till väster det enda han kunde tänka på var Asha ,och Asha med, hon tänkte bara på Mohamed.

Efter en dag samlades båda sidorna, öster och väster för att hitta en lösning för att de kan inte förtsätta som de gör .Då kom Asha med sin pappa för möten, hennes pappa var ledare av alla militären från öster.
När hon såg Mohamed började hennes hjärta dunka fort hon stirrade på Mohamed som stod framför henne. Mötet var nästen 5 timmer den här 5 timmarna Mohamed och Asha stirrade på varandra ,men möten var meningslös det ändrade ingenting.
Mohamed hann att ge Asha en brev. På breven stod det att de skulle mötas i brunnen.

På kvällen när alla militärerna sov gick hon till brunnen för möta honom , Mohamed var där redan. Mohamed kramade Asha och har sagt till henne hur mycket han tänkte på henne på de två dagarna som gick.
Asha svarade jag med, men tyvärr vi få inte tänka om varandra vi är fiender.Mohamed frågade om Asha känner som han känner mot henne ,hon sa sjävklart jag känner samma jag gillar dig mohamed.Då sa mohamed till Asha jag kan dö för dig mina känslor är starkare än krig Asha jag vill ha dig resten av mitt liv du är min hjärta.

Asha började gråta för att mohameds ord påverkades på hennes hjärta. Asha ville inte offra sin kärlek så hon bestämde sig att göra allt för att vara med Mohamed .Asha och mohamed bestämde sig att de ska träffas i brunnen varje kväll. En kväll när de skulle mötas såg Ashas pappa de.Sen när glada Ashan kom hem sa pappan att hon inte fick träffa en fiende från öster alltså mohamed. Asha försökte förklara till sin pappa men han lyssnade inte och sa du få välja mellan din familj eller Mohamed annars dödar jag dig för att jag vill inte ha en dotter som skämmer ut mig framför mina militärer .

Asha trotsade sin pappa och förtsätte att träffa med Mohamed . Alla som bodde i väster började prata om Asha och Mohamed .Då bestämde Ashas pappa att göra nåt han skickade två män från hans sida för att döda Mohamed.

En kväll när Asha skulle träffa med Mohamed gömde sig två män i brunnen. När Mohamed kom till brunnen började de skujta honom framför Asha. Hon kunde inte göra nånting, för att rädda sin kärlek , hon kramade honom och började gråta Mohamed sa till henne med svag ljud jag har sagt till dig jag kan dö för dig .Men vi kommer vara tillsammans i himlen min älskling ,du är min hjärta, och så dog Mohamed

.Asha brukade gå till brunnen varje kväll för att leva alla minnen som hon offrade.

Skriven av: fathiya

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren