Publicerat
Kategori: Övernaturliga noveller

GALAXENS VIDRIGASTE DRÄGG - Kapitel 1

Rymdskeppet med alldeles för stor fotonmotor blåste genom galaxen i överljusfart. De parkerade strax utanför Jordens atmosfär. Rymdskeppet var rostigt, fult i lacken och läckte en hel del radioaktivitet. Men det var deras. Snott av en ålderstigen rymdgubbe som inte kunde försvara sig. Stort misstag av honom.

Galaxens vidrigaste drägg hade anlänt - de var slavhandlare, rånare, mördare - och värre än så. Allt som var olagligt var deras grej. Empati, ärlighet och att betala sin skulder var inget de gillade. Inte alls. De var vidriga och lågpresterande.

Hade de varit mänskliga hade de varit ett beväpnat motorcykelgäng i USA på 50-talet, fast de var allt annat än mänskliga. De var ruttna, maskerade rovdjur med stora, vassa tänder och vassa klor.

De var beväpnade - de hade en vapenarsenal som hette duga och de drog sig inte för att använda den. Nu skulle de susa ner till Jorden för att leka lite som de uttryckte det - vilket betydde råna, mörda, lemlästa och allt annat vidrigt de kom att tänka på. De var sjuka i huvudet.

Samtidigt nere på raketuppskjutningen i Esrange i norra Sverige såg en tekniker av klass B-typ en blipp på sin radarskärm, en blipp som inte skulle vara där. En blipp som inte skulle vara där som påvisade att något fanns i Jordens atmosfär. Något som absolut inte skulle vara där. Han reläade informationen till NASA som snackade med Elon Musk om han kunde hjälpa till för någon miljon dollar. Elon Musk lovade att skicka iväg sin raket Mickey Mouse med besättning för att kolla läget.

Kapten Tool skulle genomföra uppdraget. Tool var helt värdelös som militär och officer, det vill säga helt perfekt för att ta en första kontakt ifall det skulle gå åt skogen. Ingen skulle sakna honom. Kapten Tool och hans män klev ombord på Mickey Mouse.

Några timmar senare närmade sig Mickey Mouse det utomjordiska rymdskeppet och dockade. Kapten Tool sparkade in dörren till rymdskeppet.

"Tjenare rymdödlor. Ni är olovligen i Jordens atmosfär och ska bort!" hojtade Tool.
Galaxens vidrigaste drägg stirrade på honom. En av utomjordingarna gick fram och slog sin näve igenom rymdhjälmens visir och krossade Tools ansikte och hjärna mot hjälmens bakre sida. WHAM! Före detta kapten Tools män öppnade omedelbart eld med sina medhavda magnum 454 revolvrar. KAPOW! Kulorna studsade och krutröken låg tät i utrymmet, men de utomjordiska rymdvarelserna hade stått emot kulregnet bra. Det tycktes inte bekomma dem.

Galaxens vidrigaste drägg bet genast skallen av tre astronauter och kastade ut dem genom luftslussen. Resterande delen av besättningen slet de i bitar och kastade runt i rymdskeppet. De skrattade åt sitt våldsamma tilltag. Det var oerhört, det var grymt, det var fullkomligt genomvidrigt, det var galaxens vidrigaste drägg.

Och nu var de förbannade. De prickade in koordinaterna på kartan för den plats där rymdskeppet Mickey Mouse hade avfyrats. De var redo att ge igen. De startade upp sitt utomjordiska rymdskepp. SWOOOSH!

Fiction gör livet lite bättre.
Robert K är medlem sedan 2017 Robert K har 13 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren