Publicerat
Kategori: Novell

Högteknologiska skaldjur

”Jag undrar om man kan definiera igelkottar som skaldjur i inofficiella sammanhang”, frågade Ludvig som nog allt hade en bra poäng. Själv hade han en sköldpadda, utrustad med den allra senaste elektroniken. Det lät som den sa ”diskus, diskus” hela tiden, vilket var annorlunda från varianten som gnällde ”labrapp, labrapp”. Det var den bästa sköldpaddan i hela världen tyckte han, för den kunde hämta hans nycklar när han ville låsa upp skåpet där Ludvigs talgoxe-samling gick omkring och blippade.

Vi hade alla en rökbit och den smakade som vi förtjänade. Sköldpaddan kom och spelade upp fantastisk musik för oss, men högtalarna var inte de bästa. Sköldpaddan visade minsann vem som bestämmer i huset när den bestämde sig för att rosta bröd. Inte ett öga var torrt när skalbaggarna dog i kampen som krävdes för att nå till sköldpaddans plats.

Vid samma tidpunkt kom ett annat skaldjur, en snigel, och lyste upp hela rummet med ett ljus som bäst kan beskrivas som femtiotalsdanskt. Vi noterade att taket ändrade färg beroende på hur många sniglar som befann sig i rummet samtidigt. Det kunde ha blivit mörkt om inte fyra stycken varit där samtidigt med olika lampor, eftersom tre stycken hade en negativ effekt.

Men jag gick hem. ”Hej då Ludvig, jag ska sakna dig när jag traskar över bron i träskor”, sa jag och han kunde bara hålla med. Ludvig tog av sig sina byxor, så att penisen syntes tydligt om man var i närheten. Han lade kläderna på badrumsgolvet, tappade upp vatten och la sig ner, pustade ut och noterade att effekten försvunnit. Sniglarna spred inte längre ljus, de var inte ens där och sköldpaddan var bara samma gamla sköldpadda igen. Just som han slappnade av ramlade det ner en elektronisk talgoxe i badkaret och Ludvig fick en elektronisk chock och dog.

”Allting är inte alltid vad man tror att det är”, sa jag på hans telefonsvarare. ”De konstigheter som inte visar sig vara hallucinationer eller missförstånd måste man vara beredd på så att man kan omfamna dem eller akta sig för dem.”

Skriven av: Simon Berglind

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Natasha Korsbäck