Publicerat
Kategori: Novell

Hur man visar sin kärlek?

"Hur man visar sin kärlek?"

En dag i klassrummet frågade läraren sina elever “Kan ni ge exempel på ett sätt som man kan visa sin kärlek mot andra utan att säga orden jag, älskar och dig?”
Vissa av eleverna sa “med att förlåta varandra”, vissa andra sa “med att ge sin partner blommor och presenter” eller “med att säga fina ord”. Medans några stycken av eleverna sa “med att vara med varandra och stötta varandra under svåra tider”.

En kille i klassen stod upp och innan han berättade sin sätt att visa kärlek gentemot andra, berättade han en liten berättelse.

En dag i tiden fanns det ett ungt par. Båda var biologer och brukade alltid gå till skogen för undersökningar. Efter att ha gått upp från en kulle så stannade både till. En stor tiger stod framför de och kollade på de. Mannen hade inte sin vapen med sig och det fanns inget de kunde göra för att överleva. Både blev riktig bleka om kinden. Tigern började långsamt gå mot dem. I samma stund sprang mannen därifrån skrikandes och lämnade sin fru ensam. Tigern började springa efter mannen direkt och efter några sekunder kunde man höra mannen som skrek av smärta medans han grät. Tigern lämnade platsen efteråt och kvinnan överlevde situationen.

När berättelsen når denna punkt börjar alla elever säga vilken dålig person han var och att han inte borde ha lämnat sin fru ensam. Men pojken frågade klassen:
- Vet ni vad mannen sa medans han blev uppäten av tigern?

Alla gissade på att han bad om ursäkt från sin fru för att han hade lämnat henne ensam.
Pojken svarade:
- Nej, mannens sista ord var “Hjärtat du är det finaste jag har, Ta hand om våran son och säg till han att hans pappa verkligen älskar honom.” Tårar rann nerför kinderna men pojken fortsatte, ”Alla biologer vet att en tiger attackerar bara personen som är högljutt och försöker fly från den. Min pappa i den fruktansvärda stunden gav sitt liv för att min mamma skulle få leva. Detta är det finaste och bästa sättet min pappa kunde visa sin kärlek mot min mamma.”

Skriven av: Parman Gitijah

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg