Publicerat
Kategori: Spänning noveller

Jack och vännerna

Jack kommer på sin svarta moped och åker förbi på Stenhusgatan. Han ser hur polisbilen startar och lämnar polisstationen. Han blir nervös eftersom han vet att han kör utan kort. Straffet för det kan bli böter för olovlig körning. Det har han inte lust med. Han åker vidare ner mot rondellen vid Kulturhuset och försöker komma så långt ifrån polisbilen som möjligt.

Han kommer till Stallet och märker sedan att polisen ligger bakom honom. Jack blir genast mycket mer nervös. Han kommer till torget innan polisen börjar blinka med blåljuset och Jack måste stanna. Han stannar på en parkeringsruta men sitter kvar på mopeden.

Jack är en pojke på 15 år som bor i en liten by utanför Åtvidaberg tillsammans med sin familj. Jacks familj består av mamma och plastpappa. Dom bor i ett orange tegelhus med några få grannar. När Jack står på sin trappa ser han nästan bara skog och en hästhage. Det bästa han vet är att åka moped och att vara ute i samhället med sina vänner. Jack har många vänner man skulle faktist kunna säga att han är väldigt populär, men det är väldigt få som är nära vänner.

Jack är lång och lite kraftig med orange hår. Han är artig och ibland så kan han vara lite kaxig men det händer inte så ofta. Men han skäms över en sak. Det är att ha snattat på Willys när han var ungefär 12 år och då åkte han dit. Jack hänger oftast med på fester, vare sig han är bjuden eller inte. Ryktet säger att det inte blir någon riktig fest utan Jack.

Peter är en arbetare på banken i Åtvidaberg. Han är 38 år och bor tillsammans med sin familj. Han är lång och smal och är alltid klädd i kostym. Han är oftast mycket stressad på arbetstid för det är mycket att göra på banken. Något han alltid har gjort är att försöka skydda allmänheten och han är bra på att sätta dit personer som bryter emot lagarna.

Emanuel är en pojke på 15 år som bor tillsammans med sin mamma, pappa och sina två bröder. Han är lång, smal och har blont hår och klär sig oftast i shorta och jeans. Han är även väldigt blyg, om han inte träffat personen innan. Han studerar på Alléskolan i Åtvidaberg och han brukar oftast tjata för att få sin vilja igenom. Emanuel är oftast väldigt feg när det gäller vissa saker.

Han gillar att åka moped och åka på lite halvlånga utflykter, men brukar oftast klaga på hur långt det är dit han själv valt att åka. Han åker på en Puch Montana som har färgen blå.

En helt vanlig morgon vaknar han runt 11:00 och funderar över om han ska åka till sin flickvän, som han inte sett på hela helgen. Men först äter han frukost, duschar och fixar i ordning sig.

En dag var peter påväg till jobbet och såg en pojke på torget som stog brevid en moped. Han tänker inte mer på det, för det står alltid ungdomar på torget och hänger. Han börjar arbeta och får en stor hög med papper med alla lån som folk ansökt om.

Nu ska Emanuel gå ut till garaget och starta mopeden men den startar inte. Han märker ganska snart att det inte finns någon bensin i den och ber sin pappa åka ner till macken och tanka. Det tar ungefär 30 minuter, för han åkte förbi affären och handlade lite mat till kvällen också. Men nu har Emanuel tankat och är redo att åka. Han börjar åka en bit och märker att det är något som saknas. Hjälmen ligger kvar i hans rum så han får vända och hämta den.
Nu åker han och när han är på Stenhusgatan och utanför polisstationen ser han…

Jack befinner sig på torget. Just idag har han inget att göra så torget var det roligaste av alla tråkiga alternativ. Han lutar sig mot den mörkgröna mopeden av årsmodell -67 och kollar på a-lagarna en bit bort. Han kliar sig i mustaschen och funderar på vad han ska hitta på härnäst. Han skrattar för sig själv när han tänker på helgens fest. Kanske skulle han gå in på Ica och köpa en burk kattmat och göra om helgens misstag, Men det ska inte hända igen, tänker han glatt. Nu har Jack bestämt sig för att åka hem och spela istället för att vara ute i det kalla vädret och bara stå själv och hänga på torget.

Peter blir genast stressad och börjar dagen med en kopp kaffe, det gör han alltid innan han börjar arbeta. Efter en stund ser han i tidningen att det är en pojke som har kört utan kort flera gånger dom senaste månaderna och signalementet visar att han har orange hår och är ganska kraftig. Precis som pojken Peter såg på torget när han var på väg till jobbet. Han beslutar sig att göra det han alltid har varit bra på. Att sätta dit personer som inte följer lagarna. Så han beslutar sig för att ringa polisen.

När han minst anar det hoppar polisen ut ur bilen och börjar gå emot honom. Jack kickar igång mopeden och rivstartar iväg. Polisen hoppar in i bilen igen och kör efter Jack i full kareta. Jack kör hänsynslöst. Han råkar köra på en äldre dam som ska gå över vägen. Hon ramlar i backen och han ser i backspegeln hur det blöder från hennes ansikte. Han ser också polisbilen köra ut från parkeringen strax efter att hon ramlat. Polisbilen guppar till när den kör över damen.

Jack ser sin vän Emanuel ståvid Röda korset. Han åker fram samtidigt som han vrålar:
“Hoppa på, för helvete!”
Emanuel slänger sig på i farten och mopeden med de två försvinner runt hörnet. Peter är det enda vittnet till händelsen.

Jack fortsätter gasa medan Emanuel skriker bakpå mopeden. Jack kan inte hejda sig. Inte nog med att han kör utan kort, nu är han dessutom skyldig till att en äldre tant skadats eller till och med dödats.

Polisen glömmer Jack efter att de kört på damen. De går ut ur bilen och fram till henne för att se hur hon mår. Hennes skalle är krossad och hjärnsubstansen rinner nerför gatan. Poliserna blir chockade och tillkallar kollegor. Tillsammans tar de reda på var tanten bor så de kan åka dit för att underrätta anhöriga.

Polisen ringer på hennes dörr men ingen öppnar. De ropar in genom brevinkastet:
“Det här är polisen. Öppna dörren!”
De hör gråtande barn inne i lägenheten. De bestämmer sig för att slå in dörren. När de har gjort de genomsöker de lägenheten och hittar en låst dörr. De hör att ljuden kommer därifrån och bryter upp dörren. De ser barn som sitter fastkedjade i elementen. Tre barn, mellan fyra och fem år, ropar efter hjälp när poliserna öppnar dörren. Snart är barnen fria från sina bojor. Flera bevis i rummet och resten av lägenheten visar att tanten de kört på och dödat är pedofil och låser in barn i sin lägenhet. Polisen tänker vilken tur det var att den där Jack körde på tanten så de kunde förhindra henne från att göra fler brott.

Polisen åker hem till Jack och tar med sig Jack och Emanuel till polisstationen. Där får de gå in i förhörsrummet och berätta vad som hänt. Peter kommer in och berättar vad han sett och att han anmält grabbarna.
Det såg mörkt ut för Jack och hans vän.

Då säger polisen något väldigt oväntat:
“Vi vill tacka dig för att du körde på tanten. Annars hade hon inte ramlat under däcken på vår bil. Nu har vi kunnat stoppa den ökända pedofiltanten och det är tack vare dig!”

En förvånad Jack lämnar polisstationen som en fri man.

Skriven av: Kim Wallgren

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren