Publicerat
Kategori: Novell

Jag blir aldrig stor

Tvivel sliter i mitt inre och jag vill göra illa mig själv. Jag skriker jag gråter och jag svär. Men ingen märker något för inte ett ljud kommer över mina läppar. Hur oduglig är jag inte som aldrig lär mig. Allt ligger framför mig svart på vitt. Sakta lyfter jag pappret igen läser vad som står utan att riktigt förstå.

Behöver jag mer bevis eller är det jag som är beviset? Ska jag fortsätta att plåga mig på det här sättet. Förminska mig själv tills jag inte finns mer. Varför är jag så hård mot mig själv och min okunnighet? Alla uppmuntrande ord sticker som små knivar i mig. Jag vet inte om orden är sanna eller sägs dom bara.

Varje leende varje blick från de andra är det av medlidande eller vet dom att jag inte kan någonting. Vad är det jag inte kan egentligen som jag måste kunna. Så tittar jag på pappret och orden som står där. Mina ögon tåras och jag vill riva både mig och pappret i bitar. Små små bitar av oduglighet.

Ilskan sjuder i min kropp och jag skakar där jag sitter. Att tycka synd om mig själv skulle aldrig falla mig in. Lika lite som att ge upp. Jag vet inte om jag kan. Jag vet inte om jag kommer att lära mig. Jag viker långsamt ihop pappret tills det är så litet att det knappt syns. Nu är det litet och obetydligt precis som jag känner mig.

Långsamt plockar jag ihop mina saker och lägger allt i min väska. Stänger den sedan omsorgsfullt utan att titta på de andra som sitter bredvid mig. Så reser jag mig upp och går ut genom dörren till klassrummet utan en blick på de andra.

Carina Hellman

Status: Brons författare

”Min personlighet är vem jag är, min attityd beror på hur du är”. Jag tror oftast gott om människor och värdesätter ärlighet och vänlighet . Försöker vara en bra lyssnare och inte komma med kloka råd. Arbetar på att hålla tand för tunga och inte alltid säga vad jag tycker. Läsa och skriva är en glädje för mig likväl som att vara ute i solen en sommardag. Vinter och minusgrader är en plåga. Men när solen skiner en krispig vinterdag då ler jag i mitt hjärta och tar gärna en promenad.
Carina Hellman är medlem sedan 2018 Carina Hellman har 20 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren