Publicerat
Kategori: Novell

Jag vet att du klarar det. Det är bara 108 mil kvar


“Glöm inte hjälmen nu då. Du trillade ju av cykeln sist. Du suger på allt. Vilken sopa du är asså.”, säger Elmos pappa med en sträng röst som stressar till hans jobb. Han jobbar på en bilfabrik. “ Visst.”, mumlade Elmo tillbaka. Elmo är på väg till skolan. Han är adopterade av han föräldrar som inte är så snälla mot honom. Han är fjorton år och kommer från början från Kenya men bor nu i Detroit i USA med sina adoptivföräldrar. Han har mörkt hår, brun hy och bruna ögon. Han är 14 år och går i Detroits enda skola som heter Maestro School och är mobbad där för att han är liten, svag och tunn.

Han tar på sig hjälm och börjar cykla. Han cyklar förbi den övergivna skyskrapan där det står massa ungdomar som börjar kasta sten på honom. Elmo fortsätter cykla snabbare. I detroit är det nästan bara massa gråa färger överallt, övergivna platser här och där och många bilar. Han kom fram till skolan, sätter sig i klassrummet och tar fram sina uppgifter. Han upptäcker något. Det verkar sitta en ny tjej framför honom. Läraren kommer in och det sprider sig som en svärm av kaffedoft i klassrummet från henne. Hon är väldigt sträng och undervisar barnen i matte, svenska och SO. Hon gillar verkligen inte Elmo. “Idag har vi fått en ny elev i klassen. Ash du kan komma fram.”, säger läraren med en låg och uttråkad röst. Ash reste sig från stolen. Hon hade ljust, kort hår, blå ögon, ljus hy och fräknar. Det är något bekant med henne men vad tänkte Elmo. “Hej jag heter Ash och kommer från Chicago. Vi flyttade hit för att min pappa har skaffat jobb här.”, säger Ash samtidigt som hon håller i en penna och snurrar den mellan sina fingrar tills hon går och sätter sig vid sin plats. “Idag ska vi börja med matte.” “Men ååh.”, suckade en mobbare.

Efter matten hade de rast. Var är hon?, tänkte Elmo. Elmo kunde inte hitta henne ute på gården men där sitter hon. Hon sitter i ett litet mörkt hörn. Elmo springer fram till henne och hälsar. “Hej.”, mumlar hon tyst. “Varför så nere?”, frågar Elmo. “Det är bara så jobbigt att flytta.”, svarar Ash. “Mhm jag skulle vilja flytta från alltsammans nästan hela tiden. Det skulle kännas lika skönt varje gång.”, säger Elmo. “Varför då då?”, frågar Ash.
Elmo berättar för Ash om sina föräldrar, mobbningen, alla lärarna och hela staden. Rasten slutar och de går in. Ash och Elmo blir väldigt bra vänner och gör saker efter skolan nästan varje dag.

Just nu har det idrott och det är deras sista lektion. Ash och Elmo har bestämt att de ska gå och kolla på Opels bilfabrik efter skolan. Konstigt nog är det typ den enda sevärdheten i hela Detroit. Efter idrotten ska de bara byta om. Ash är klar och väntar på Elmo utanför dörren. Elmo hoppas att ingen hör och börjar rappa. Elmo är freestyle rapper i hemlighet eftersom alla tror att en liten klen unge aldrig skulle göra sådant. Men Ash hör och nu kommer Elmo ut. “Hur gjorde du det där!? Du är ju sinnessjukt duktig asså.”, frågar Ash undrande. “Nej men det var väl ingenting. Jag är ju inte ens bra.” säger Elmo. “Ah Ih. Vi skippar Opel fabriken. Vi ska till DRBC.”, säger Ash. “Ok då”, säger Elmo. DRBC står för Detroit’s Rap Battle Challenge. Elmo och Ash cyklar till DRBC studion. När de kommer in var det fullpackat med folk som skulle vara publik. Det är få som söker in som rappare eftersom jättemånga har fegat ur.
“Du, ska vi verkligen göra det här?”, frågar Elmo. “Klart! Du klarar det här.”, svarar Ash. “Vi går dit. Det är där man anmäler sig.”, säger Ash. De går och sätter sig på en bänk vid disken där man anmäler sig. “Men du, hur fungerar den här turneringen?”, frågar Elmo. “Jo såhär, du startar i kvartsfinalen och sen så går du vidare beroende på om du gör bra ifrån och verkligen sänker din motståndare. Fast tror du att du vågar?”, säger Ash. “Visst.”, säger Ash. De går mot disken och påbörjar sin anmälning tills kontrollanten säger: “Man måste vara fjorton och äldre för att få vara med.” “Men jag är ju fjorton.” säger Elmo med en sorgsen röst. “Men har du legitimation då?”, frågar kontrollanten. “Nej! Varför skulle han ha det.”, svarar Ash kaxigt. “Ni får inte vara med om han inte är minst fjorton.”, säger kontrollanten. Ash och Elmo går och sätter sig på bänken igen. “Men hur ska vi göra nu då?”, Elmo sorgset. “Vet inte.”, säger Ash. Ash lyser upp och säger med ett leende på läpparna: “Jag vet vad vi ska göra.” “Vad då?”, mumlar Elmo undrande. Vi ringer din pappa så att han kan bevisa att du är 14.”, svarar Ash. “Nej inte min pappa!”, gnäller Elmo. “Men det är vår enda chans.”, ber Ash. “Okej då. Förresten är du alltid såhär glad?”, frågar Elmo “Klart! Det vet ju du?”, svarar Ash. Ash ringer upp Elmos pappa och säger att han ska komma dit. Han blir först förvånad och tänker att Elmo skulle aldrig klara det men Ash övertalar honom. Nu har Elmo pappa kommit. Han har ljusröd hy, blank skalle och ser sur ut nästan hela tiden. “Jaha ska detta lilla miffo göra det här?”, frågar Elmos pappa. “Anmäl honom bara!”, säger Ash stressande. Elmos pappa springer fram till disken och berättar och övertalar han som står i disken. “Sopa, glada nyheter du är inne.”, säger Elmos pappa. “Men om jag vinner får du aldrig mer kalla mig för soppa.”, säger Elmo. Elmos pappa lovar honom och turneringen börjar.

Elmo möter först en 50-åring och krossar honom med att avsluta med att säga: Du heter Challe, du är snart en döskalle och du sover med din 6-åriga dotters nalle!
I semin möter han en 18-åring och avslutar vinsten med: Du har inte körkort för du kan inte köra, du är en jävel på att smöra, du har ingenting att fullgöra eftersom du lever med ett grisöra och du har massor att gottgöra. Hela publiken ropar: “Oooohhh!!!”. I finalen blir det lite svårt för Elmo. Han möter ett proffs som har vunnit tävlingen två år i rad men Elmo vinner och det blir många känslor. Ash springer upp på scenen och kramar om Elmo och viskar i Elmos öra: “Jag sa ju att du skulle klara det.”
Slut

Skriven av: Mr. X

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren