Publicerat
Kategori: Deckare noveller

JERRY HAMMER i KÖPENHAMN

En islamistisk terrorist, Fached Saud, hade dödat regissören Walfrid Hipshot som besökte den Muhammedutställning i Sankt Nikolaj Kirke i Köpenhamn som satirtecknaren Clas Wittz hade anordnat. Saud hade senare dödats av dansk polis. Enligt dansk polis var gärningsmannen ensam och handlade i egen sak. Troligtvis var Sauds mål att döda samtliga inne på utställningen. Innan attacken mot utställningen hade Saud dödat en judisk pojke utanför en synagoga.

Jerry Hammer befann sig i Köpenhamn och var oroad över att danska polisen betraktade fallet som avslutat. Jerry var övertygad över att det var fler personer inblandade i fallet.
Därför beställde han en leverans av sin huvudleverantör. De bestämde sig för att träffas i Nordhavn runt midnatt. Leverantören dök upp med en svart Volvo V60 med tonade rutor.
-Titta i bagagen, sa leverantören!
I bagagen var fullt med automatvapen, pistoler, handgranater m.m.
-Dig kan man lita på, sa Hammer och myste!
-Hoppas det gäller dig med. Ska jag sätta det på kontot ?
-Ja, gör det. Ska jag beställa en taxi åt dig ?
-Nej, jag går och tar S-tog.
-Bra. Vi hörs!

I den lilla butiken i Nörrebro var det full aktivitet. Belysningen var nersläkt trots att 18 personer befann sig på den lilla butiksytan.
-Våd gick fel vid Nicolaj, sa en röst ?
-Ingen sam vet; men i måårrn gäller det!

Jerry Hammer ringde sin huvudkälla och hörde om det var nåt på gång.
-Det enda jag hört både från Kristiania och Nörrebro att det är något på gång med Stadsministeriet, sa huvudkällan.
-Vad då på gång, sa Hammer ?
-Någon form av aktivitet under morgondan, lät det som.
-Tack!

Dagen efter stod Jerry Hammer strategiskt placerad i närheten av Stadsministeriet i Köpenhamn. Han spanade efter misstänkta fordon.
Plötsligt körde en turistbuss upp nära byggnaden. Ur turistbussen strömmade svartklädda män med huva, utrustade med automatvapen.
Jerry handlade blixtsnabbt och osäkrade en handgranat som han kastade mot turistbussen. Granaten studsade på bussens tak och rullade ner i närheten av de beväpnade männen som lämnat bussen. Explosionen blev våldsam och skrik hördes. Många av de svartklädda männen dödades vid explosionen.
Hammer nöjde sig inte med detta utan slängde en ny handgranat, denna gång mot bussens bränsletank. Denna gång blev explosionen ännu våldsammare och bussen fattade eld.
Några överlevande män från bussen rusade ut med automatvapen. Hammer var dock beredd på detta och siktade på dem med sin Kalashnikov.
-Släpp era vapen, skrek han på engelska!
Männen struntade i detta och började skjuta. Hammer tömde magasinet och samtliga av männen dödades.
Eftersom samtliga män var döda gick han över kanalen och låste upp sin Volvo V60 och satte sig bakom ratten, rivstartade och drog därifrån.

Uppe på Statsministeriet stod den danske statsministern, försvarsministern, säkerhetschefen och polischefen med ett glas i handen.
-De kän bäär ha värt Jerry Hammer!
-Skål får himm!

Skrivit ett antal noveller i mitt liv mest deckare.
BJÖRN ARNE TORSTENSSON är medlem sedan 2023 BJÖRN ARNE TORSTENSSON har 8 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren