Publicerat
Kategori: Drama noveller

Kärlek

Vår skola är inte alls ren, den är smutsig och det ligger cigaretter och snus överallt. Och just bakom skolan är det väldigt äckligt, där hänger bara de som röker, jag brukar gå dit för att hämta min bästa vän Nathalie. Jag kan inte fatta hur killarna kan bjuda en 16 åring på cigg, hur tänker dem? När vi började 9an började Nathalie hänga med skolans ’’Bad boys’’ och de bjöd henne på cigg. Nathalie mådde dåligt för att hennes kille gjorde slut med henne, jag har sagt till henne flera gånger att hon ska sluta att röka och att han inte förtjänade henne . Varje gång hon inte röker gnäller hon på allt och alla, speciellt på mig för att jag alltid säger till henne att hon måste sluta att röka. Jag kan inte låta mim bästa vän utsättas för sånt, jag måste gå fram till killarna och säga till. De står vid ’’Cigghörnan’’ som alla kallar det och röker. Jag går fram till Nathalie och drar ifrån henne cigaretten som hon har i munnen.
- Vad fan gör du Emma, du är inte min mamma som ska säga till mig vad jag ska göra
- Jag försöker bara hjälpa dig Nathalie.
- Du har ingen rätt att bestämma över någon annan, Emma mumlar Anton
- Nathalie är min bästa vän och jag vill hennes bästa.
- Du kan inte komma över min brorsa det är därför du är sur på mig. Och jag är gammal nog för att bestämma över mig själv, skriker Nathalie och drar cigaretten från min hand.

Hon har rätt jag kan inte komma över Noel, jag har fortfarande känslor för honom men varför fattar hon inte att Noel inte har något med detta och göra? Jag säger för hennes skull och hon har hela livet framför sig, hon får inte förstöra sitt liv när hon är så ung och speciellt inte för någon som inte förtjänar henne. Jag orkar inte vara på henne hela tiden, jag måste snacka med Noel om att hans syster röker men först måste jag hitta han.

Jag lämnar Nathalie där, hon ger mig en arg blick och vänder sig om och skrattar mot Anton och de andra killarna. Jag går in till skolan, min klass har fortfarande lunch så jag passar på att leta efter Noel på innegården. Jag letar i minst 20 minuter men jag hittar inte honom. Min mage kurrar, jag har inte ätit något idag, jag måste få i mig något. Jag går genom innegården till cafeterian för att köpa en macka. Jag köper en ost macka. När jag vänder mig om råkar jag gå in i Noel. Jag står helt stilla och tittar på honom. Han har så vackra blåa ögon. Nu får jag tillbaka alla gömda känslor som jag har haft för honom. Vi har inte pratat sen han fick reda på att jag gillade honom men jag måste prata med honom om Nathalie.
- Emm..va…vad bra att jag hittade dig, vi måste prata om något viktigt, det handlar om Nathalie.

Vi sätter oss på cafeteria bordet, jag lägger min macka på bordet. Det är nog ingen bra idé att prata om varför han slutade prata med mig, eller att jag har fortfarande känslor för honom så jag går rakt in på saken. Jag berättar att Nathalie har börjat röka med några äldre killar, en sån här hemlighet ska man aldrig berätta för någon men Noel är Nathalies äldre brorsa och han vet säkert vad som är bra för hans syster. Jag hade inget annat val jag var tvungen att säga det till honom, han är ändå hennes bror. Han blev jättearg och han frågade mig var Nathalie var, jag svarade honom. Noel ställde sig upp och gick till cigghörnan. Jag följer efter honom med snabba steg, jag vet inte ens varför men det känns som att jag måste vara där. Jag tränger mig genom folk för hinna med Noel. När jag har kommit ut från skolan springer jag till cigghörnan, jag stannar till och lyssnar på vad Noel säger till killarna. Han hotade killarna med att polisanmäla de om de gjorde något sånt här igen. Noel tar tag i Nathalie utan att säga något till henne.
- Fyfan vilken äcklig och falsk människa du är, att jag har litat på dig i så många år. Är du glad nu när min bror vet allt, skriker Nathalie på Emma.
- Tyst med dig Nathalie, fundera ut något som du ska säga till mamma och pappa.

Jag har inget att säga , jag visste att jag skulle förlora min bästa vän efter att jag berättade hennes hemlighet för hennes bror. Jag går ifrån skolan, jag lämnar allting bakom mig.

Jag går och går, jag vill gå nånstans långt ifrån skolan. Jag stannar vid en speciell plats, en plats som jag tillbringade mycket av sommaren på. På denna plats finns det en liten sjö, runt sjön är det massor med träd som ser döda ut, bruna löv faller från träden. Här är luften lite kallare än vad det var vid skolan så man fryser nästan lite. Framför mig ser jag en bänk, jag går till bänken och sätter mig där. Jag tar upp mina ben på bänken och kramar om dem och tar några djupa andetag men jag kan inte hålla tårarna längre. Jag tittar bort mot sjön och börjar minnas minnen med Nathalie. Jag och Nathalie var ute en kväll och vi försökte gå in på en fest som bara 18 åringar var tillåtna att vara på. Nathalie hade fixat sin kompis ID kort till sig själv och jag hade fixat min syrras ID kort till mig. Vi lyckades att komma in på festen men det tog inte lång tid tills vakten kom på oss, vi blev utslängda från festen. Men kvällen var inte över, vi gick till en restaurang som låg mitt på stan. Där tillbringade vi resten av kvällen. Det var en underbar kväll med mycket snack och skratt.

En annan kväll som jag aldrig kommer att glömma var när Nathalie skrev in mitt och Noels namn på bänken som jag sitter på just nu. Våra namn står fortfarande kvar. Jag började tänka på Noel, jag minns hur vi träffades för första gången. Det var en sommarkväll, Nathalie hade fixat en grillfest, hon bjöd mig till festen. Den kvällen fick jag och Noel ögonkontakt flera gånger. Lite senare på kvällen när jag skulle lämna festen frågade Noel mig om han kunde lämna mig för det var sent och jag hade inget emot det. Allting förändrades efter den kvällen, han frågade mig om jag ville gå ut en kväll med honom och jag sa ja. Och efter det tillbringade vi mycket tid tillsammans. Jag började få känslor för honom och när jag berättade det för honom pratade han aldrig mer med mig. Den grillfesten kommer jag aldrig att glömma, det var en speciell kväll för mig. Mitt i min fantiserade värld känner jag någon annans hand mot min hud, en kall och mjuk hand. Jag ställer mig snabbt upp och vänder mig om, jag kan inte tro mina ögon. No… Innan jag hinner säga hans namn säger han ’’Shh’’.
- Hur visste du att jag var här?
- Du kanske tror att jag har glömt allt men det har jag inte. Tack för att du berättade för mig det om

Nathalie och var inte ledsen över det, hon är bara sur för stunden. Allting kommer lösa sig.
När han är med mig glömmer jag bort allt runt omkring mig, jag känner mig inte ledsen nu. Vi sätter oss på bänken och han tar av sig sin jacka och lägger den på mina axlar. Det känns som en dröm, en dröm som jag aldrig vill vakna ur.

Jag är en 15 åring tjej som älskar att läsa. Några av mina favoriter böcker är Divergent, The fault in our stars, Shadow hunters och the 5th wave. Ibland kan det bli lite för tråkigt och läsa en bok med över 300 sidor då läser jag noveller. Jag har bara en novell som ligger uppe men det kommer säkerligen fler. Jag vill även påpeka att jag är bara 15 år så jag skriver inte alls jättebra novell men jag säger inte att de är dåliga.
Då änglarna kommer är medlem sedan 2016 Då änglarna kommer har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren