Publicerat
Kategori: Novell

Kocken

Några meter bort, vid ett av uteserveringens många vita bord satt huvudkocken med en cigarr mellan läpparna. Han var en man av medellängd vars bistra uppsyn fick mig att hålla mig på tryggt avstånd. Hans blick var intensiv, genomborrande. Det fanns en känsla av fullständig kontroll och disciplin över honom, tills de där ensamma eftermiddagarna när han äntligen kunde andas ut. Den höga hatten försvann och den bistra uppsynen bleknade till förmån för en av absolut lättnad. Endast de gångerna, när hatten försvann slutade han spänna axlarna. Blicken var inte ens då vänlig och känslan av kontroll bestod. Men, tröttheten lyckades smyga sig på. En svaghet jag tvivlar på att han visat bland andra. Svaghet, men även något annat - Belåtenhet.

Ifrågasätter konstant min egen existens och världen runt omkring mig. Cynism är mitt leverbröd.
Helene Svensson Karhusaari är medlem sedan 94.2 Helene Svensson Karhusaari har 4 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg