Publicerat
Kategori: Novell

KONSTVERKET SOM VITTNESBÖRD

Fr bergsristningarnas grottmålningar fr den Paleolitiska tidsepok där jakt och erotiska avbildningar vittnar om den naturliga individens mest utmärkande instinkter, till de moderna konstsalongernas museum som Louvren, återfinns många av de klassiska konstnärernas sk mästerverk av ex Goya, Delacroix, Da Vinci, Michelangeli, Carravaggio, Turner, Dore, mfl vilkas verk oftast utmärks av historiska skildringar ur mänsklighetens tidsepoker, övervägande dramatiskt skildrade av krig, nöd och dysplasier av precionistisk träffsäkerhet, med nära nog fotografisk blick, var dessa mästare den tidens historieberättare med pensel och palett, vars verk borde pryda domstolarna.

© Ur "Konstnärliga brottstycken" av Sten Wiking

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Dasi Rygord

Romantisk diktskrivare, emotinella dikter med mycket känslor

Dasi Rygord

På andra plats denna veckan: Anders Berggren