Publicerat
Kategori: Spänning noveller

Livet innan (en fortsättning på Novellen Mososm)

Alla i Linux familj var på jobbet eller i skolan. Linux var ledig halva dagen för hans lärare skulle gå med sitt barn till läkaren.
Linux hade en familj. Han gick i skolan som vanliga barn. Han gillade att gå i naturen och läsa en bok i naturen. Men han hade inga så många vänner. Men han hade en stor kärlek men han visse inte hur han skulle säga det till henne.

En gång var Linux ensam hemma för föräldrarna var på Ejobbet, så han satt och kolla på nyheter på teven. Efter nyheterna kom vädret, dom sa att det skulle bli kallt och snö. Han kollade på klockan och tänkte att hans föräldrar skulle ha varit hemma för en timme sen. Sen kom han på att det var snöstorm ute och trafiken var drabbad, han testade att ringa till dom men ingen svarade. Efter en kvart ringde hans mamma och sa att allt var bra men henne. Linux hörde att ett brus i telefonen då kollade han täckning men den var bra. Då frågade han sin mamma

- Har du täckning, frågade han.
- Ja jag har full täckning sa mamman.
Efter det hörde Linux ett jobbigt ljud utifrån hans hus, han såg något stort men han kunde inte se ordentligt, men han tänkte inte mer på det. Han gick till sitt rum och gjorde lite läxor. Under tiden han gjorde läxorna blev det strömavbrott i området. Han gick och knackade på hos grannen men ingen öppnade. Linux kände på dörren, dörren var öppen han gick in i hallen och ropade hallå. Men ingen svarade. Då gick han till nästa grannen samma sak där. Han undrade var alla var? Då såg han att det fanns ett jätte stort hål i taket på grannens hus. Han såg Konstiga fotspår på grannens golv. Då förstod han vad som hade hänt. Jorden har blivit attackerat av onda utomjordingar. Sen såg han på andra sidan av gatan, hur utomjordingar gör när dom tar folk. Det hade ett långt rör där dom sög in personer. Då förstod han att hans familj också är borta. Så han blev lite stressad av det men han hitta lugnet i sig. Han gick till sitt hus och letade efter hans pappas gevär, efter en stund hittade han den. Sen gick han till sitt rum och sov med det.
Nästa dag gick Linux till skolan för att se om det var skola. Han tänkte att han kunde hitta någon lärare och be om hjälp. Ingen var i skolan, ingen öppnade dörren åt honom, så han gick hem. Han gick förbi affären och tittade in samma sak där ingen var där. Samma dag fast på kvällen. Satt han och kollade igenom ett fönster och ritade, då såg han något stort ljus ute på hans tomt. Då gick han ut på baksidan och så smög han till framsidan där han såg ljuset. Så såg en av rymdvarelserna Linux. De sövde ner honom och sen blev allt svart.
Författare: Henrik Tjäder Hällsboskolan Stockholm


henrik är medlem sedan henrik har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg