Publicerat
Kategori: Spänning noveller

MONSTERGÄDDAN

Batboy Fishline kampade vid den lilla tjärnen på Kroppefjäll i Dalsland. Fishline hade i hemlighet fått höra att världens största gädda fanns i tjärnen. Enligt folk på bygden vägde den uppskattningsvis 50-100 kg.
Fishline inledde första dagen med att meta mört på deg. Förmiddagen blev seg. Men på eftermiddagen började det hända saker. Ett flertal mörtar landades, den största på halvkilot.
Batboy Fishline inledde andra dagen med att montera spinnrullen med 200 meter nylonlina av 5 millimeters tjocklek. Spinnspöt var två meter långt och av den bästa glasfiber. Han knöt på den halvmeter långa ståltafsen på nylonlinan. På ståltafsens hake fäste Batboy en jättemetkrok på en decimeter. På denna fästes den döda halvkilosmörten.
Fishline rodde ut med bohusekan mot mitten av tjärnen. Sen kastade han mot kanten på bortre vassen. Mörten låg i ytan några minuter innan den började att sjunka. Han kände hugget direkt. Linan drog iväg och spöt böjde sig. En stor fisk hade nappat och kampen hade bara börjat. Fisken började rycka rejält. Det var tunga och sugande ryck. Att det var en rejäl bumling som nappat gick inte att ta miste på.
Batboy Fishline valde att skicka ett förprogrammerat sms till Helmer Laxvik, chefredaktör för fiskemagasinet "Storfiskaren”. Han hade knappt stoppat ner iPhonen i fickan förrän fisken rusade rakt ner i djupet under båten på det djupaste stället i tjärnen. Det tjöt i fiskerullen. Fishline blev lite orolig när fisken fortsatte rusa rakt ner. Det fanns ett rykte att det fanns ett "svart hål" i botten på tjärnen som ingen riktigt visste storleken på. Han ryckte emot med spöt och plötsligt upphörde fiskens rusning och linan blev slak. Nån minut senare small det till i aktern och båten skakade våldsamt.
Batboy Fishline ryckte till av båtens skakningar. Var det verkligen fisken som försökte få båten att kapsejsa? Den slaka linan blev mer spänd och sen gjorde fisken en rusning så att det skrek i rullen och femtio meter lina löpte ut. Det verkade som fisken simmade upp mot ytan i vasskanten på tjärnens nordsida. Han började veva in och pumpa med spöet för att hindra fisken att komma upp över ytan och hoppa för att slita sig. Detta lyckades inte utan fisken hoppade 5 meter över vattenytan och Fishline chockades av synen. Gäddan var så overkligt stor att han trodde att han drömde.
Han sträckte linan efter gäddan hoppat. Nu drog gäddan ner mot djupet av tjärnen. Plötsligt gjorde gäddan ett ryck och Fishline kastades ur båten och drogs längre och längre ner i djupet.
Plötsligt vaknade Batboy Fishline svettig på golvet bredvid sängen. Alltsammans hade varit en dröm.

Skrivit ett antal noveller i mitt liv mest deckare.
BJÖRN ARNE TORSTENSSON är medlem sedan 2023 BJÖRN ARNE TORSTENSSON har 8 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren