Publicerat
Kategori: Novell

Nissens natt

Han stod där med stora glänsande ögon, en tår rann ner för hans kind när han såg den stora granen. Det lös så mysigt runtomkring honom i rummet, det luktade gran, nejlika, lussebullar och nybakat. Precis så som det gör någon dag sådär innan jul.

Tomten hade redan börjat knyta ihop alla säckar med julklappar till natten innan julafton. Den ensamma nissen vädjade för att inte gå till de andra nissarna än. Han ville ha en stund för sig själv och julen. Återigen blickade han upp mot den väldiga klädda granen. Han hade en halv lussebulle kvar i handen och långsamt lossnade russinet från hålet där det suttit i och föll till marken.

Det brann och knistrade i den väldiga kaminen och fönsterna blev bara mer och mer igensnöade. Nissen kände denna fridfulla känsla som man brukar göra på den mörkaste tiden av vintern då alla ljus och dofter fyller rum och gator.

Skriven av: okänd

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren