Publicerat
Kategori: Novell

Nissens natt

Han stod där med stora glänsande ögon, en tår rann ner för hans kind när han såg den stora granen. Det lös så mysigt runtomkring honom i rummet, det luktade gran, nejlika, lussebullar och nybakat. Precis så som det gör någon dag sådär innan jul.

Tomten hade redan börjat knyta ihop alla säckar med julklappar till natten innan julafton. Den ensamma nissen vädjade för att inte gå till de andra nissarna än. Han ville ha en stund för sig själv och julen. Återigen blickade han upp mot den väldiga klädda granen. Han hade en halv lussebulle kvar i handen och långsamt lossnade russinet från hålet där det suttit i och föll till marken.

Det brann och knistrade i den väldiga kaminen och fönsterna blev bara mer och mer igensnöade. Nissen kände denna fridfulla känsla som man brukar göra på den mörkaste tiden av vintern då alla ljus och dofter fyller rum och gator.

Skriven av: okänd

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg