Publicerat
Kategori: Romantik noveller

Oväntat möte

Susanne var nervös, ja hon var mer än så, hon var livrädd men tyckte ändå att det var på tiden att dejta igen efter lång frånvaro från den biten. Nu var det inte vilken dejt som helst utan dejt i plural, speeddejting! Något hon aldrig hade provat på men tyckte om konceptet. Att bara behöva prata en kort stund med flera under en kväll lät bra i tanken i alla fall tänkte hon.
Hon kommer dit sist av alla och hon känner att alla stirrar på henne. Hon suckar högt och försöker få ögonkontakt med någon vänlig själ men det funkar inget vidare. Då hör hon någon ropa hennes namn -Susanne måste det vara? Då har alla kommit och vi kan börja med våra dejter! Susanne säger hej och mumlar något men ingen hör vad hon säger.
Hon får reda på att det bli fem dejter a'10 minuter per tjej. Hon får instruktioner vart hon ska vara och hon ser att hennes första dejt redan sitter vid Bord 2 och väntar på henne. Hon ser snygg ut bakifrån tänker hon när hon med långsamma steg går fram. När blondinen tittar upp och Susanne ser vem det är vill hon bara försvinna. Det är Fia, ett gammalt ex vän. Fia och Susanne blev aldrig vänner under den tiden de sågs och Susanne tyckte att Fia hade stor del i att det tog slut mellan de.
De hälsade krystat och båda två kände sig obekväma. Nu plingade klockan och de 10 minuter var igång. Fia frågade om de skulle sitta av tiden och hoppas på bättre tur med de andra dejterna. Ja svarade Susanne, det är nog lika bra eller så kan vi prata om väder och vind. De började småprata med varandra och även ett och annat skratt kom och då kom plinget! 10 minuter hade gått eller swishat förbi. Susanne var ett stort frågetecken. Vad hände? Det var trevligt eller det var mer än så. Susanne tackade Fia för pratstunden och sa att det blev mycket trevligare än hon trodde, vi kanske ses i minglet efteråt. De resterande dejterna var inget vidare, trevliga men tråkiga och Susanne kom på sig själv med att längta till skumpan och minglet. Hon försöker se Fia i vimlet men ser henne inte. Fan i helvete säger hon tyst för sig själv när hon får en klapp på axeln. Fia står med två glas skumpa och ger Susanne det ena glaset. De skålar och ler mot varandra. Fia viskar i Susannes öra att hon vill åka till ett mysigare ställe och ta en drink så de sveper skumpan och sätter sig i taxin hem till Fia på söder.


Pilars72 är medlem sedan Pilars72 har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg