Publicerat
Kategori: Drama noveller

PRINSEN SOM GJORDES TILL EN GRODA

Två släkten var i tvekamp om arvingar till kungatron och prinsessans hand där den lycklige prinsen redan på förhand var given favorit som tronarvinge och prinsessans utvalde hjärtevän.

Svartsjukans och avundens demoner gisslade sig nu samman att med ondskans samtliga påbud förhindra det som naturen och försynen angivit och gjorde prinsen istället till en groda.

Hur mycket prinsessan än pussade och kysste grodan förblev prinsen groda och aldrig sig själv igen.

(Parafras fritt efter Bröderna Grimms "Grodprinsen")

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren