Publicerat
Kategori: Drama noveller

Sista morgonen hos en osedd pojke.

Vaknar. Samma sätt som igår. Exakt tio sekunder innan mamma öppnar dörren.
"Jesper! Dags att vakna!" hon måste ha sovit för jävla bra, på morgonen finns fan inget som gör henne på dåligt humör.
"Jag är vaken. Du ser väl på mig att jag är vaken?" jag fnyser och vänder mig till mobilen bredvid sängen; Ask.fm: Jon gillar ditt svar, Ask.fm: Du har fått en ny fråga, Kik, Kik, Kik, Kik...
Kvällen innan hade jag sumpat chansen hos ännu en tjej.
"Jesper, går du inte upp nu kommer du komma försent till skolan!" Pappa är fan aldrig på gott humör. Det är alltid något, sängen är kaos, kläder ligger på golvet, en tallrik står på skrivbordet. Först tjatar han på att jag ska ta undan den, sen skäller han på mamma. För tydligen så är det hennes fel att jag är lat.
"Jag ska gå upp nu kan du chilla? Jag kom i tid igår, i förrgår och alla jävla dagar på året!"
"Du var inte på gott humör du!" Han ger mig en sur blick och vänder sig om.
"Nä jag har inte många anledningar till att vara det." muttrar jag. Men pappa har faktiskt rätt. Det är inte långt kvar nu tills jag bör åka. Jag reser mig upp i sängen och ser mig omkring. Ljuset penetrerar gardinerna och rummet som städades igår under tvång av ilsken pappa, skiner. Bredvid sängen på en gammal stol hänger en skjorta, en tjocktröja och ett par chinos. Ovanpå ligger strumpor och nya, fräscha kalsonger. En dusch. Det fattas bara en skön jävla dusch.
Jag reser mig upp ur sängen och stapplar ut ur rummet mot badrummet på andra sidan hallen. Jag stänger och låser dörren, och sätter på duschen. Jag blickar mot spegeln och ser mig själv i min morgonfrisyr. "Så fucking ful." tänker jag och tittar bort. När ångan stiger ifrån duschen stiger jag in och njuter av det bästa med morgonen. Här skulle jag fan kunna stanna hela dagen.
Mobilen vibrerar. Fan, förflutna Jesper. Varför behövde du sätta en två minuter - timer på duschtiden? Mobilen vibrerar. "Fuck it." tänker jag, och stiger ut ur duschen.
En torr handuk blir blöt, en naken Jesper blir en påklädd Jesper och en tom mage blir en full mage.
Innan jag stiger ut ur dörren säger jag hejdå till min hund, Moa, den enda jäveln som inte gör en galen här hemma.
"Hejdå! Jag drar nu kan ni hålla käften för en gångs skull när jag kommer hem?!"
Jag stiger ut ur dörren och hoppar på cykeln parkerad bredvid den vita KIAn. Tjugo minuter till skolstart. Hinner jag ta en cigg? Det återstår att se. Nu är prio ett att ta mig dit. Långsamt börjar jag trampa igång skrothögen. Varför i helvete lämnade jag den på treans växel? Det var väl onödigt. Efter slit så är jag igång och påväg till skolan.
Färden till skolan brukar gå väldigt fort, eftersom jag har så mycket att tänka på vägen till skolan. Kommer hon kolla på mig idag? Pallar jag gå på festen i helgen? Ska jag stanna här och dö? Var det nödvändigt att skrika sådär till mamma och pappa imorse? Jag vet att de blev sårade. Det kan mycket möjligen ha lett till att de bråkar. Det kan gå åt helvete. Fan jag borde inte alls ha sagt det. Nu kommer de gå till jobbet med en klump i magen. Samma för mig.
När jag åker över vägen kommer en vit KIA åkandes i full fart. Föraren är min mamma i tårar. Jag hinner inte väja. Fan. Nu dör jag.

Jag tröttnade på att skriva så jag avslutade den så. Super nu vet ni.

Skriven av: Oskar Jonson

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren