Publicerat
Kategori: Deckare noveller

SKYTTEN

Mannen på bänken i Slottskogen hade en sekund kvar att leva. Knallen blev öronbedövande. Kulan gick in genom bakhuvudet och en del av framtänderna krossades vid kulans utgång. Skytten var nöjd. Den onde mannen på bänken var oskadliggjord.
Skyttens färd gick till Långedrag via elsparkcykel. Trots att han passerat 50 för ett antal år sedan uppfattades han som yngre pga av sin klädsel och en hyfsat vältränad kropp och kunde i mörkret uppfattas som en ung person.
Vid Långedrag hittade Skytten en snabb båt som han snabbt lyckades stjäla på grund av den rutin han hade sen tidigare. Färden gick till Själland i Danmark och han nådde i gryningen Köpenhamns flygplats Kastrup efter att enkelt tjuvkopplat en bil i närheten av båtens ankomstplats.
Flygresan gick till Miami och Skytten flörtade med flygvärdinnorna i vanlig ordning. Den ena gav honom en likgiltig blick men den andra drog gillande håret bakom ena örat.
I Miami väntade planet till lilleputtlandet i Karibien där Skytten var medborgare sedan 25 år. Väl framme tog han bussen från flygplatsen till den lilla hamnen i huvudstaden där han beställde en iskall öl och en sexa av landets ljuvliga rom på pubrestaurangen längst ut på en pir.

Skrivit ett antal noveller i mitt liv mest deckare.
BJÖRN ARNE TORSTENSSON är medlem sedan 2023 BJÖRN ARNE TORSTENSSON har 6 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg