Publicerat
Kategori: Relationer noveller

Släpp taget om allt

Svetten pärlade på hakan och solen spikade strålar på utedass och staket. Svinet blickade mot skyn och tog snabbt plats i skuggan under körsbärsträdet. Han drog de tjocka spruckna fingrarna genom håret och blickade ut över gårdsplanen och en svart åker. Det här är mitt allt, sa han stolt för sig själv och tog två rejäla klunkar rosé. Glaset kondenserade och flagor av aska flöt på ytan. En varm vindpust slog in över verandan och han torkade ansiktet med en lerfnasig blå frottehandduk och log. Det handlar bara om att släppa taget, om allt.

Först dog kossorna i en mystisk virussjukdom. Alla trehundrasextiofem. Veterinären misstänkte en ovanligt aggressiv gonorré i kombination med hög kvicksilverhalt i dricksvattnet. Sen slogs majsskörden ut av en bacill från Island. Vanligtvis drabbade den bondgårdar på hög höjd, men nu hade den kommit till Sverige, med besked. Troligtvis konsekvensen av en vindabnormalitet som helt ställde meteorologerna på SMHI. Fem fick sparken och två gick frivilligt när sen en helt oförutsägbar hagelstorm, aldrig tidigare skådad, knockade landsbygden. Haglet tog alla svin utom ett. Minigrisen Jimmie, halt och med konstant ögoninflammation, överlevde hagelbulorna. Galten Adam och suggan Eva dog knall och fall. Otur sa myndigheten, ren tillfällighet sa grannarna, ett segt jävla svin är vad han är, sa alla.

Nu eldade han blast och grävde ned Adam och Eva. I brunnsvattnet ströddes körsbär och brunnslocket lämnades på glänt. Kossorna sålde han till en finsk kötthandlare på nätet och när åkern svartnat gick han och satte sig på verandan, öppnade en flaska rosé och knäppte händerna bakom nacken. Det här är mitt allt om jag bara släpper taget.

Skriven av: Erik Tobias Enström

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren