Publicerat
Kategori: Drama noveller

STENBLOCKET. I

En villaägare hade börjat tröttna på den sten bumling som alltmer skymde utsikten i sin trädgård som för var gång han tittade på den tycktes bli större.

Han kontaktade därför en grävmaskinist som först kom och mätte och tog prover i jorden för att avmäta hur stor den kunde vara.

Efter att detta förarbete avslutats förklarade han för villaägare att denna sten bumling är en hel bergskedja och en underjordisk sådan, som ni haft oturen köpa ett hus på en mark där en bergskedja ligger begravd och det enda som kan tänkas är att spränga bort den del som sticker upp.

Dynamitexpertis tillkallades sålunda och sprängde i fyra detonationer sönder stenbumlingen.

Villaägare gick så lättad på kvällen och lade sig att sova.

När han morgonen därpå drog upp rullgardinen såg han till sin fasa att stenbumlingen hade växt upp igen, nu dubbelt så stor än innan.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som nuvarande statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 83.1 Sten Wiking har 367 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga böcker, inga barn, inte mycket att skryta med kort sagt. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! :-) Är du mer nyfiken, samt modig, så finns jag gömd någonstans i krokarna,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren