Publicerat
Kategori: Drama noveller

STENBLOCKET ( II )

Myndigheterna hade börjat uppmärksamma att en stenbumling helt plötsligt utan förvarning berett sig existentiellt utrymme i samhället.

Det ansågs att den inte passade in för den var olik alla andra stenar och denna stack ut alldeles för mycket.

Forskare och experter kallades in som slet sina gråa hår och prövade det ena efter det andra för att komma tillrätta med problemet, men för varje gång de försökte blev STENBLOCKET bara större och hårdare.

Till slut nödgades de ge upp och lät den vara där den var.

Med tiden visade det sig att stenblocket blivit som en symbol och kraftkälla för det olikartade som sticker ut och en inspirerande rastplats för pilgrimer, filosofer, konstnärer, poeter och musiker att vila sig på för att hämta kraft och inspiration ur.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg