Publicerat
Kategori: Drama noveller

STENBLOCKET ( II )

Myndigheterna hade börjat uppmärksamma att en stenbumling helt plötsligt utan förvarning berett sig existentiellt utrymme i samhället.

Det ansågs att den inte passade in för den var olik alla andra stenar och denna stack ut alldeles för mycket.

Forskare och experter kallades in som slet sina gråa hår och prövade det ena efter det andra för att komma tillrätta med problemet, men för varje gång de försökte blev STENBLOCKET bara större och hårdare.

Till slut nödgades de ge upp och lät den vara där den var.

Med tiden visade det sig att stenblocket blivit som en symbol och kraftkälla för det olikartade som sticker ut och en inspirerande rastplats för pilgrimer, filosofer, konstnärer, poeter och musiker att vila sig på för att hämta kraft och inspiration ur.

Sten Wiking

Status: Brons författare

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som nuvarande statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 185. Sten Wiking har 414 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Annelis

Gillar att läsa skriva, gillar mest skriva och läsa korta texter Men händer att jag ibland skriver längre texter Har gett ut en häftad bok 'Collected writings for you '

Annelis

På andra plats denna veckan: Anders Berggren