Publicerat
Kategori: Drama noveller

STENBLOCKET ( II )

Myndigheterna hade börjat uppmärksamma att en stenbumling helt plötsligt utan förvarning berett sig existentiellt utrymme i samhället.

Det ansågs att den inte passade in för den var olik alla andra stenar och denna stack ut alldeles för mycket.

Forskare och experter kallades in som slet sina gråa hår och prövade det ena efter det andra för att komma tillrätta med problemet, men för varje gång de försökte blev STENBLOCKET bara större och hårdare.

Till slut nödgades de ge upp och lät den vara där den var.

Med tiden visade det sig att stenblocket blivit som en symbol och kraftkälla för det olikartade som sticker ut och en inspirerande rastplats för pilgrimer, filosofer, konstnärer, poeter och musiker att vila sig på för att hämta kraft och inspiration ur.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren