Publicerat
Kategori: Relationer noveller

Uppfostran

Jag och mitt barnbarn Hillevi sex år hade bakat bullar, när min pappa kom på besök. En äldre man med glädje, humor, svordomar och som älskade sötsaker. Han svor alltid när det var något positivt.
Vi satt vid köksbordet och väntade på att kaffet skulle bli klart. De nybakade bullarna spred en ljuvlig doft. Pappa tog en bulle, hade inte tålamod att vänta på kaffet. Mitt barnbarn Hillevi tittade med stora ögon på honom och sa:
”Mormor har inte sagt varsågod.” Han lade snabbt tillbaka bullen.
Vi njöt av kaffet och bullarna när min pappa utbrast:
”De var jävligt goda bullar, jag tar en till.” Hillevi tittade än en gång på min pappa och sa:
”Du ska vårda ditt språk.”
Pappa brast ut i skratt och sa de behövdes ett barnbarnbarn för att uppfostra mig.

Gift, tre vuxna barn och bor i Nybro. Född och uppvuxen i Kiruna.Tycker om att skriva och spela dragspel. Promenader i skog och mark med hunden Gunnar. Turer med husbil. Har tidigare arbetat som handläggare för LSS och handikappfrågor. Skriver insändare och debattartiklar för att påverka, så frön till våra folkvalda politiker.
Yvonne Malmgren är medlem sedan Yvonne Malmgren har 61 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg