Publicerat
Kategori: Deckare noveller

UR EN TAXICHAUFFÖRS BEKÄNNELSER

Som taxichaufför har man en yrkesmässig tystnadsplikt om sina kunder, men kan släppa på det privat, om det skulle roa.

Nu fungerar faktiskt taxichaffisar mot sin vilja och yrkesinriktning som ställföreträdande terapeuter som med tiden blir ganska luttrade medan andra mer motvilligt tvingas på grund av sitt yrke sitta och lyssna på en "in vino veritas" svammel vilket kan vara både underhållande som påfrestande och som i en del fall kan leda till att kunden skjutsas direkt till polisstationen.

Historierna taxichaffisar får höra skulle räcka till att fylla ett helt brottsregister och en DM-katalog.

Taxichaffisar kan vara både psykologer, terapeuter, och privatdetektiver där ingen riktigt säkert vet vem kunden eller chauffören egentligen är.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

På andra plats denna veckan: