Publicerat
Kategori: Drama noveller

Vem är jag!

Det var mitt på morgonen och jag har varit uppe hela natten och tänkt på vad som kommer hända längre fram i tiden. Jag vet inte men jag har några aningar. Kanske kommer jag bli den stora sportsjärnan som jag alltid velat bli eller kommer jag bli den där fattiga som inte har några pengar eller ett hus eller bara en helt vanlig människa som alla andra. Mamma ropa på mig jag klev upp ur sängen. Men undra vad som kommer hända i skolan i dag kanske jag kommer bli mosad av kilarna som jag alltid blir eller kommer jag ramla på idrotten och få åka ambulans det skulle vara hemskt. Det jobbiga med mig är att jag tänker för mycket på allt. Jag satt där vid bordet och åt frukost mamma fråga vad jag tänker på jag sa ”jag vet inte”. Jag gick längs gatan då jag såg en man som satt längs gatan och tigga självklart vill jag ju ge han lite pengar så jag tog upp min plånbok och gav han en tia. Man vet ju inte vem han är men en dag kanske han blir milj
onär och bjuder på en fest som tack för att han fick en tia. ”jag vet inte”. Jag gick vidare till skolan jag mötte en av mina kompisar men jag vet inte varför hon var så tyst alla på skolan var tysta. Kanske var det jag som hade blivit knäpp . Jag prata med min kompis men hon svarade inte. Efter en stund sa någon till mig ”hallå är du vaken” därför fatta jag att jag hade somnat på vägen. Vad är det som händer med mig? Vad är det som har hänt? Jag stog där ända tills skolklockan ringde och alla sprang runt mig in i skolan. Medans jag stog kvar där på skolgården helt ensam och tänkte på allt som hade hänt men jag fatta ändå inte. Skolan gick åren gick dagarna gick. Ända tills jag fyllde 20 då mitt öde skulle förändras och jag skulle bli vuxen. Det kanske var det här jag alltid tänkt på när jag var liten, kanske var det här jag hade förberett mig för hela livet. Som om allt hängde på att bli vuxen. Jag tänkte ”VEM ÄR JAG” slut!

Skriven av: Vera

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg