Publicerat
Kategori: Drama noveller

Vilket svek regeringen

Vi kunde höra i Sveriges radio om lilla Oscar fyra år. Oscar har många diagnoser. Vilket innebär att han har betydande svårigheter i sin vardag. Oskars föräldrar ansökte om assistens ersättning och fick NEJ! Oskar har två syskon vars behov också ska tillgodoses.
De flesta fyraåringar kan leka med andra barn, har utvecklat ett språk, kan klä sig själv börja få uppfattning om tiden, med mera. Men inte Oscar. Oscar har utvecklingsstörning, autism och en svårbehandlad epilepsi. Staten bedömer att den hjälp han behöver ingår i det som varje förälder har som skyldighet att ge. Som föräldrar har man ett stort ansvar för sina barn. Ett barn behöver otroligt mycket under sin uppväxttid. Då menar jag barn utan diagnoser. De regeringen gör blir många svek mot Oscar, hans två syskon och föräldrar. Hur länge kommer föräldrarna orka? Föräldrar som ska ge normalt föräldrar ansvar till två barn och dessutom ha ett ansvar dygnet runt för Oscar.
Avslutningsvis är personlig assistens en frihetsreform i Sverige som vi skulle vara stolta över och som har utvecklats till ett stort svek mot personer med funktionsnedsättningar och dess föräldrar och anhöriga.

Gift, tre vuxna barn och bor i Nybro. Född och uppvuxen i Kiruna.Tycker om att skriva och spela dragspel. Promenader i skog och mark med hunden Gunnar. Turer med husbil. Har tidigare arbetat som handläggare för LSS och handikappfrågor. Skriver insändare och debattartiklar för att påverka, så frön till våra folkvalda politiker.
Yvonne Malmgren är medlem sedan 2017 Yvonne Malmgren har 61 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren