Kärleken till våra barn måste få en större plats i samhället.

Kärleken till våra barn måste få en större plats i samhället.

Många unga har tappat fotfästet. De lider psykiskt och har en deprimerad inställning till framtiden. Något har hänt i samhället som har får unga människor att inte längre vilja leva.En förutsättning för att unga människor ska känna sig delaktiga i samhället är att vi vuxna lyssnar på dem. Jag blir verkligen upprörd av att läsa vad de skriver på nätet, i bloggar och på communities. En mer skrämmande läsning får man nog leta efter. Allt detta för att de vill bli hörda och sedda.
Samhället förbiser ungdomarna. Av den framtidstro och entusiasm som fanns när jag växte upp finns inget kvar. I dag tillgodoses alla våra materiella behov. Men för att en människa ska kunna växa måste man tillföra vatten. Själen behöver en vattenkaskad, den törstar efter något att dricka emotionellt. Samhällsklimatet är kyligt. På något sätt måste vi hitta knappen för avfrostning. Vi måste mobilisera till en nationell samling kring ett av våra största problem: att mobbningen tar ifrån unga människor det land de trodde på.
Kärleken till våra barn måste få en större plats i samhället. Det är ju de som ska ta över när vår generation är borta. I politiken talas det om prioriteringar. Men gruppen unga prioriteras inte i dag. Ändå tillhör de vårt samhälle och ska ärva det av oss.
Någon måste stå på barrikaderna för ungdomarna. Deras liv är lika viktiga som någon annans.
Då menar jag inget trams. För det som är signifikativt med nästan allt är denna tramsighet. Men jag är helt övertygad om att barn är inget att ha i maktens korridorer. Titta som S gjorde med barnhemsbarnen. Tyvärr är det så att ett människoliv i Sverige är inte värd dammet under skorna. Beror det på att maktens överhuvud inte har några barn?
Ska vi försmäktas av att människor kommer från alla håll och kanter och tar för sig av det som människor i generationer har kämpat för. Låt sanningen bli en del av ett barns liv. Det är mycket viktigt att vi talar sanning. I dag bänder de på sanningen och gör så att det som inte var sant blir sant. Att människor vågar ställa sig upp och ifrågasätta detta samhälle som snart rasar ihop.

Bo Grapenskog

Författare:

Publicerat

Dela: