Bröstarvinge blir utan arv efter sin mor !

Här kommer en berättelse om hur en son lurar sin syster på arvet efter sin mor. Mamman var änka som efterlämnar en fastighet ca tre mil söder om Umeå.
Mamman var svensk medborgare men född i Norge gift med svensk man och de fick inga barn tillsammans i sitt äktenskap. Hennes man dör 1975 och mamman blir änka och får bo kvar i orubbat bo. Hennes man har syskon men de gör inget anspråk på att dela boet.
Mamman kom från Norge träffade sin man i Sverige på sitt jobb. Mamman har två barn utanför sitt äktenskapet, en dotter och en son. De båda barnen är gifta i Norge.

Deras mamma dör år 2002 och efterlämnar en fastighet i Sverige. Sonen Kurt T. gör genast en dödsbo anmälan till Kommunen där fastigheten har sitt säte och säger att han har inga syskon.

Dottern får vetskap om detta och tar telefon sätter sig och ringer upp svensk myndighet för att ställa allt till rätta och tar tillbaka dödsboanmälan hos skatteverket.

Sonen Kurt T. ordnade så att han har skrivit ett köp av fastigheten av mamman innan hon dog och skrev på en REVERS på 292.000 svenska kronor (Skuldebrev) till sin mor. Dottern vill att sonen ska visa upp reversen som finns efter deras mor, men sonen vägrar helt att visa reversen för sin syster.

Det blir norsk rättegång genom att de båda barnen bor i Norge där rätten håller med sonen och dottern förlorar målet.

Dottern har begärt att få ut sitt arv efter mamman men sonen vägrar och tar allt i sitt beslag så som lösöre, guldringar m.m. och fastigheten.

Min fråga är kan verkligen en person få ljuga för myndigheter att han inte hade någon syster och inför rätten och om REVERSEN på fastigheten . Rätten och myndigheten som trodde på sonen men inte dottern som var ärlig. Dottern är bröstarvinge i dödsboet.


Författare:

Publicerat

Dela: