Skammen är total mot fattighetspensionärerna.

Skammen är total mot fattighetspensionärerna.

Att så många lever under fattighetsbegrappet i Sverige 2017 är ju faktiskt häpnadsväckande. Hur tänker man eller tänker man inte alls? Vem kan leva på 7-8000 i månaden? Politiker har ju väldigt svårt att förstå detta genom att de själva har sitt på det torra. Politik borde vara att man se till sina medborgare. Det är ju inte vilken partiledare som ska leda det partiet,det premära är ju att alla medbogarna kan känna att de tillhör samhället. Har man slitit hela sitt liv och fött några barn borde ju detta prioriteras för visst är det också ett jobb. Det är mest kvinnor som blir drabbade. För att vara hemma med barnen är ju ingen höjdare i detta land. Så fort de når ut och se världen ska de sättas på dagis. Jag är absolut övertygad om att det inte är bra. Senare i livet kommer dessa psykiska sjukdomar. Att bli lämnad till andra är en styggelse,barn mådde mycket bättre med en förälder hemma.
Människor ska inte behöva leva på en påse grönsaker per dag. Såg mycket av detta när jag spelade i Frälsningsarmén. Medan vi öser ut miljarder på människor från hela världen. Någon som helst rim och reson borde det vara. Varför är dessa människor värda mer än våra egna? Men tyvärr är det så att politiker bryr sig inte. DE bara försöker göra det så gott de kan för sig själva. DE kan ju praktisera och leva på denna fattighetsnorm så får vi se vad de säger. Den filosofin blir då inte så långvarig jag försäkrar.
Pensionärer överhuvudtaget är jobbigt problem för dessa politiker. De kostar ju bara pengar. Men tänk då så mycket dessa pensionärer har lagt i skatt. Något borde väl samhället betala tillbaka? Så visst är det en skam att människor ska behöva ha det så.

Bo Grapenskog

Författare:

Publicerat

Dela: