Publicerat

Att vara författare och ha slut på idéer

Något som en författare av skönlitteratur i form av noveller eller böcker aldrig får ha slut på är nya idéer. Hur som helst kommer detta inte att vara möjligt. Vissa gånger kommer det helt enkelt att vara idétorka. Detta är något helt naturligt och drabbar i stort sett alla författare från kända till okända. Vissa får med jämna mellanrum automatiskt nya idéer att skriva om, medan andra behöver lite hjälp på traven. Här kommer vi att ge några goda råd om vad en författare kan göra när de har slut på idéer, för att få till den där novellen eller boken som ska före dem in som en populär person i strålkastarljuset.

  • Skapa en miljö där du trivs, som ser till att du får den optimala möjligheten att framkalla dina idéer.
  • Ge dig ut på ett äventyr och upplev nya platser för att få nya idéer att skriva om.
  • Skapa ett samarbete med något eller någon som kan vara intressant att skriva om.
  • Insup inspiration från de stora författarna och samla dig en uppfattning om vad som skulle kunna komplettera dem och göra dem ännu bättre.

Att skriva en novell - Din arbetsmiljö

För vissa författare, och även andra människor, kommer det vara viktigt att ha ordning och reda. Detta medan andra lever i en systematisk oreda. Vad alla behöver är dock att städa med jämna mellanrum. beroende på hur bra det går för dig som författare, så kommer du antingen att städa på egenhand, eller anlita en städfirma för detta. Hur du gör spelar egentligen ingen roll, det är resultatet som räknas. Du får en miljö som du trivs i och detta gör ditt arbete enklare och mera trivsamt.

En resa kan ge inspiration till en ny novell

Om det råder idétorka beror det många gånger på att du inte har tillräckligt med information, fakta och upplevelser för att skriva en ny novell. Vissa har en aldrig sinande fontän av idéer medan andra behöver hjälp på traven. En hjälp du kan ge dig själv är att resa till en intressant plats där det händer mycket omkring dig. Detta leder till att du får en trivam stund i livet, vilket bara det kan släppa upp den fördämning som ligger till grund för din idétorka.

Utöver detta kan allt det du ser, hör och upplever forma en historia, som är väl värd att minnas och plita ned framför datorn i ditt hem när resan är över.

Samla information från olika människor och företag

Beroende på vad du vill att din novell eller bok ska handla om, så kan du söka fakta och information från både människor företag och organisationer. Här har det många gånger visat sig att detta kan ge både bra idéer till nya noveller och böcker. Detta samtidigt som läsarna oftast gillar och respekterar en författare som har kunskapen att i detalj beskriva det de berättar om.

Bli inspirerad av de stora författarna

sotra författare som lyckats måste göra någonting rätt. Här kan du ta inspiration från ett flertal av dessa, för att sedan klura ut vad den ena gör bättre än den andra. Med det sagt kan du med denna information komplettera dig själv så att du blir bättre än dem.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren