Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Den dag när kärleken inte finns,då är vi alla borta

Den dag när kärleken inte finns,då är vi alla borta.

Dagens elände överallt och dessa tider kan man tro att kärleken har försvunnit. Men så är inte alls fallet. Det behöver inte vara några stora rubriker om kändisarnas kärleksliv. Nej, detta är kärlek på ett normalt sätt. Ett barn som var fött utan för äktenskapet för var ju en oäkting. Så väldigt fel, alla barn är väl kärleksbarn. Man borde titta lite på vanliga gräsrötter, där de kanske har varit gifta i över 50 år och mer. Ändå sprudlar det av kärlek. Detta är faktiskt ett hopp till att jorden kanske på något sätt finns kvar om hundra år. Men tyvärr är ju kärleken till pengarna som driver oss till ruinens brant.

Det är naturligtvis de små detaljerna som gör det. Som sagt det behöver inte vara så mycket för att vara en kärlekshandling. Kärleken till sig själv har på senare år blivit väldigt förekommande. Man hyser en stor kärlek till sig själv och dess ego. Jag är nog inte av den uppfattningen att riktig sann kärlek är nog det som utmärker en kärleksfull person. Att kunna se det positiva i en svär situation och på något sätt ta till sig den personens svårigheter. Att bara lyssna, kanske uppmuntra på något sätt. Ge en kram eller två. Var lite av en glädjespridare. Att vara en riktig vän. Det är kärleken i högsta grad.

Men den gror inte av sig själv utan den bör vattnas så att den inte vissnar. Utan den måste vårdas ömt och ta den till sitt hjärta och själ. Jag vet att kärleken kan göra ont ibland, men den kan också läka många sår .Den dag då kärleken inte finns, då är vi borta för länge sen. Så se till att du har kärleken inom räckhåll, för den kan vara väldigt flyktig ibland.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 81.2 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg