Publicerat
Kategori: Dikter om livet

DET SKA FAN VARA POET I DETTA LAND!


DET SKA FAN VARA POET I DETTA LAND!

Poet i i detta fattiga poetiska land. Det är absolut inte lätt. Är man sen också en man blir det ändå svårare. Man klassas då som en tönt,en man kan väl inte hålla på med såna deckadarier? När jag började skriva dikter var jag väl kanske 7 år. I skolan tyckte de om min musikalitet men dikterna liksom strök de överf för detta var inget relevant at en pojke skulle syssla med.

Att skriva dikt tycker jag inte behöver könsrelateras. Utan det är ju att poeten skriver med pennan från hjärtat. jag har under åren i poeter.se läst åtskilliga dikter och har verkligen njutit av det. Kärleken för vem har varit det centrala genom att jag så brutalt slets bort från mina föräldrar och sattes på ett Barmhem sedermera ett fosterhems-helvete.
Jag är av den övertygelsen att kärlek är absolut det största vi har. Att vi sedan missbrukar det och inte vårda kärleken är ju en annan femma.
Det fanns något som hette "svår svenska" när jag gick i åttan på Gamla Läroverket. Rektorn som hade detta ämne skrev på tavlan "Solen" då skulle man skriva om det nästa lektion var att skriva en dikt om "döden" Detta tyckes vara för konstnärligt så det lades ner. Dessa människor förstod inte vad de lade ner. Jag undrar faktiskt om de ens hade läst en dikt i hela sitt liv.

Nej,det ska fan vara poet i detta land.
Det är inte ens lätt att vara människa

JAG ÖNSKAR ALLA POETER EN GOD JUL OCH KÄMPA PÅ MED ERT SKRIVANDE FÖR DET TYCKER VI OM

JULEN 1916

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren