Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Ett lyckligt slut

Och om vi möts på balen, så dansar inte vi.

Med tungor vikta bak i munnen och händer intrasslade i tygen av våra kjolar, står vi och konverserar i hörnet, under höljen och siden, tills en ung Bachelor vars ord aldrig fått dig att skratta som mina och vars blickar aldrig fått dig att rodna som mina drar iväg dig för en vals, och ännu en, och för att introducera dig till föräldrarna, och trots att jag inte orkar titta så lämnar aldrig våra ögon varandra.

Men älskling, idag, då dansar vi i köket i min lilla nergångna lägenhet, överfull av växter och småsaker och dina fingeravtryck. Klockan är tre och det är frysmörkt ute och på radion spelar de Rocketman för femte gången och du trycker dig så nära mig så att jag tänker att äntligen, äntligen, kommer vi att få ett lyckligt slut.

Mångatan

Status: Brons författare

En ung tjej som inte vet vad hon ska göra med allt hon skriver
Mångatan är medlem sedan 2020 Mångatan har 17 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Christoffer Andersson

Att skrivandet kan uppbära en våldsdisposition är svårt att tro om skrivandets lugna, solitära natur, men historien visar upp åtskilliga exempel på pennor som genom explosiva språkbruk glöder…

Christoffer Andersson

På andra plats denna veckan: Mångatan