Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Existentialism

Existentialism är en märklig filosofi Från den kan man aldrig bli fri Vi är alla dömda till att göra val Om man inte gör ett val, så har man ändå valt att inte välja Från vaggan till graven, ja allt går att välja Sverige har nog fått fnatt, inga andra hinner ifatt Vi gick i samma skolor, fattiga som rika Nu är inte längre alla så "lika" Äldrevård börjar alltid på ABC Varför är inte så svårt att inse Gamla orkar inte läsa längre bland kostiga namn, Attendo, Adecco och Carema, de vill bara nå hamn Att välja att inte välja visar sig ofta löna sig Sjunde AP-fonden går bättre än aktierna Staten väljer de rätta takterna Livet är inte en enda lång "val-bana" Det är mer en berg- och dalbana Att åka med gör jag till en vana Tåg är lugnare, med knappast några val att göra Luta dig tillbaka och låt föraren köra Om Trafikverket valt att inte laga spåret på din sträcka Då tänker du förbannat: nu får det fakstiskt ta och räcka Att andras val påverkar oss tänker vi inte på Vi väljer bort tanken: "hur ska det här gå" Valfriheten gör att brancher blomstrar Valfrihet borde betyda "fri från val" Så sluta välja och sälja val Då blir det mycket färre val Och du slipper en massa kval Den förra regeringen döper jag till "avregleringen"

Arkeolog och \"runstensfadder\" från södra Roslagen. Gillar poesi, skogen, veterancyklar och knivslöjd. Har skapat \"Nora-Ekeby kulturstig\" i västra Danderyd, där jag växte upp ! Favoriter är bl.a. Nils Ferlin, Dan Andersson, Stig Dagerman, Karin Boye m.fl. Är även inspirerad av punktexter, då jag skriver enkla rim, alliterationer och limmrickar. Bilden är från bygget av ett grophus på \"Gunnes gård\" i Upplands Väsby.
Peter Schenling är medlem sedan Peter Schenling har 60 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg