Publicerat
Kategori: Dikter om livet

FÅR VI INTE VARA BLONDA LÄNGRE?

FÅR VI INTE VARA BLONDA LÄNGRE?

Tjejen är en fotbollsdomare och få naturligtvis många okvädesord mot sig. Att hon är tjej hon är ung o.sv. Det får hon av de som spelar det är självklart,ja,ska detta vara självklart? Men det räcker inte med det utan ungdomarnas föräldrar tycker att hon är värdelös på alla sätt. Som att ta in en hösäck och ta ut skräpet. Men det mest komprommenterande är att hennes föräldrar säger: Du får nog färga ditt blonda hår mer svarft då får du mer respekt.
Man tror att det inte är sant. När jag växte upp fanns det många blonda ungar inklusive mig. Detta är ju något som vi har ärvt i många många år. Så att vara blond inger mindre respekt än att vara mörk i håret. Detta är väldigt signifikativt för Sverige. Vi håller inte på våra egna traditioner,får vi nu inte ens vara blonda,utan det ska vara något fel i det också. Vänd på perspektivet så kanske det skulle klinga annorlunda.
Så hädanefter ve och fasa om ni får en lintott,då kan hela världen rasa för då blir det ingen respekt. Man undrar faktiskt hur människor tänker. Vem brydde sig om om någon var en lintott,rödtott,svarttott när jag växte upp. Vi såg nog människans kapacitet och karraktär innan man började titta på "sköret"
Så ett upprop för blondheten kanske borde sitta på plats. Det är absolut inget fel på "svenskheten".
Det finns många varianter av Blond.
Akblond, blekblond, cendré, brunblond, gråblond, guldblond, gyllenblond, kornblond, linblond, ljusblond, mörkblond, platinablond, rågblond, råttfärgad, rödblond, jordgubbsblond, vitblond

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg