Publicerat
Kategori: Roliga dikter

FLUGAN

Det kryper en fluga på fönstret ihärdigt upp och ner. Fram och tillbaka. Ingen utväg den ser. Den kryper åt söder. Den kryper åt norr. Varje dag åt samma håll. Lite som vi människor vid vårt dagliga slit. Jag öppnar fönstret, som belöning för flugans flit, men den flyger inte mot söder. Inte mot norr. Den flyger åt ett helt annat håll. Den vet, vad den gör. Vill ha kontroll och bestämma om den vill flyga mot söder eller norr eller åt ett helt annat håll.
Taina Adolfsson

Taina Adolfsson

Status: Brons författare

Jag heter Taina Adolfsson och kom som ett efterkrigsbarn från Finland till Sverige. Myndigheterna placerade mig hos en destruktiv familj, där övergrepp och alkoholism förekom, vilket skapade psykisk ohälsa hos mig, 2011 kom jag ut med självbiografin Påtvingat Liv på dåvarande Bra Böckers förlag. Fick Hederspris i Tempofestivalen 2016 för förkortningen av min bok.
Taina Adolfsson är medlem sedan 2022 Taina Adolfsson har 12 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren