Publicerat
Kategori: Dikter om hopp

INGEN SKÄMSKUDDE FÖR JAG ÄR TROENDE

INGEN SKÄMSKUDDE FÖR JAG ÄR TROENDE I dag är det faktisk så att man får nästan ha en skämskudde för att säga att man är troende Jag fick detta verkligen bekräftast när jag spelade med Frälsningsarmén Jag såg alla avigsidor i Sverige. Gamla människor som var tvungna att leva på en påse grönsaker. Vi hjäpte dem med pengar till lite mat. Men de är inte vana att ta emot pengar,det är väldigt pinsamt för dem Många tyckte att det var konstigt att jag spelade med Frälsis. De blev nästan lite rädda för mig. Jag sa ju att jag var troende. Jag hade min tro ändå från barndomen. Hur kan du i dessa dagar när vi vet att det är bara sagor - Hur vet du det,svarade jag. - Ja,men det är ju uppenbart. Resan till Israel var väldigt givande att se alla platser som det står i Bibeln. Även om Jordan floden var en lite bäck och Förklaringsberget var en kulle o.s.v. Det som har hjälpt mig genom mina svåra år som Barnhemsbarn och fosterhemmets övergrepp är bönen. Det lärde min mamma mig. Så jag skäms inte för att jag är en troende människa Bo Grapenskogtt

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 81.2 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg