Publicerat
Kategori: Dikter om glädje

JULEN EN FRIDENS HÖGTID

JULEN EN FRIDENS HÖGTID
Det var någon som nästan förbannade julen. Om någon högtid vi har så är väl julen en fredens och fridens högtid. Speciellt i Sverige med så många traditioner. Budskapet är ju kärlek till oss arma syndare. Vi behöver detta ljusets högtid när det är så mörkt och kallt ute. Det som vi behöver är också att själen är i behov av något veackert,det är inte bara kroppen som ska ha allt. Nej,vi har glömt bort själen i Sverige.
Det är ingen som säger att vi måste köpa julklappar så vi dignar under dem. Nej,det är faktiskt tanken som räknas. Glädjen är ju en komponent i sammanhanget. Lyckan att se ett barns glimmrande ögon.

Ett lyckligt kak recept.
1 kopp av goda tankar
I kopp av goda gärningar
2 koppar hänsyn till andra
2 koppar uppoffring
3 koppar av förlåtelse
Mixa orentligt
Blanda in glädje,sorg och sympati
Bland varma och snälla känslor
och servera med ett leende
Detta borde tillfredställa en hungrig
och utsvulten själ.
NJUT AV DETTA SAGLIGEN

Bo Grapenskog
"LÄNGTAN" ROO
Skullaryd
0703858314

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg