Publicerat
Kategori: Dikter om hopp

Julen ska naturligtvis vara en fridens högtid

Julen ska naturligtvis vara en fridens högtid
Julen har blivit en högtid som knappast kan sägas vara religiös.
Många vet inte varför vi firar jul. Denna kärleksfulla högtid som borde ha mer utrymme för människorna. SVT har ju absolut tagit bort det religiösa i julkalendrarna.
Man ska inte behöva skämmas för att man har en tro. En tro på att det Goda ska segra. Vad är det för fel på det?
Det är ingen som tar skada av att höra om kärleksbudskapet. Det finns för lite kärlek i detta land och det är faktiskt gratis, det är inte skattebelagt ännu.
Julen ska naturligtvis vara en fridens högtid. Ljuset representerar det Goda och det behöver vi i denna mörka och bistra tid. Julen har så mycket att ge oss människor. Då man blir glad över att det finns denna gemenskap i allt ljus. Ett litet ljus blir en stark symbol för det Goda.
Så låt det Goda segra och att man får en riktigt fridefull Jul – det är vi alla förtjänta av.

God Jul på er alla.

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg