Publicerat
Kategori: Dikter om glädje

Låt glädjen blir en del av dit liv.

Låt glädjen blir en del av dit liv.
Det är med sorgsna ögon man ser hur ungdomen tar till alkoholen som en drog för att finna glädjen. Detta är ju bara något artificiellt, man tror man har funnit glädjen men det är verkligen något som lurar en. Den sanna glädjen inner du, i dina vänner och dina kära. Ute i naturen och naturligtvis det största av allt, kärleken. Många vill ha ett annat liv oh söker då med ljus och lykta efter det. Men det finns inte någon kruka med guld vid regnbågens slut. Utan då måste själv med dina penseldrag måla din tavla. Den tavlan kan ge dig många möjligheter om du tar till de rätta färgerna. Livet är en gåva och borde på något sätt få en annan dimension i din tillvaro. Livet består inte bara av elände. Utan det finnas så mycket att vara tacksam över. Du fick den chansen och du vann högsta vinsten att komma till den här världen för att se allt det vackra. Vi har så lätt och inte se det vackra omkring oss, utan vi vill absolut veta vad det är bakom nästa krön.
Så glädjen är en av de komponenter som gör att livet blir en väg mot de förhoppningar man har. Men tro inte att något är givet, utan det fodras att man på alla sätt vårda det. Jag vet tidningarna är fulla med hemskheter och allt elände. Men det finns solglimtar och solen skiner faktiskt också på dig. Jag är av den övertygelsen att om man ser det positiva så blir allting mer acceptabelt. Det är inte en dans på rosor, men rosor är lika vackra även om de står i ett sprucket krus.
Så tar vara på det liv du har fått, för du får den inte i repris. Man kan bara göra sitt bästa, gör man det kan man inte förvänta sig mer. Att sprida glädje är något vi människor borde anamma. För den ger mer än vad man anar. Ett skratt förlänger livet sägs det och jag tror helt och full på det. Man har allt i livet, men ändå är man inte nöjd. Man borde nöja sig ibland med det lilla. För i grund och botten är vi inte mer än människor.
Så bli en glädjespridare där kärleken får råda. Man går liksom barfota på sitt hjärtas glöd. Tills du svalkas av någons immande kärlek.

Bo GRapenskog


Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren