Publicerat
Kategori: Dikter om glädje

Låt inte mörkret ta över

Låt inte mörkret ta över
Mänskligheten har en tendens att få mörkret att vara något bra.Att stå ensam mot allt elände är inte så lätt. Men det finns alltid en ljus plats där gläntan öppnar sina mjuka armar och försöker att krama dig.
Att krama någon är en upplevelse av stora mått. En mänsklig värme i dessa kyliga politiska doktriner. Jag är helt övertygad om att vänlighet och förståelse är något vi borde ha på agendan. Att göra något för sin medmänniska det behövs inte så mycket utan det lilla är gott nog. Ett vänligt ord,en kram en komplimang. Detta gör så att vi blir mer mänskliga.
Så tar detta råd och gör en vänlig handling.Vem har sagt att detta ska vara svårare än att bete sig väldigt dumt. Jag tror och hoppas på att i varje människa finns något gott. Det gäller bara att få fram det. Tro hopp och kärlek är ju de tre bevingade ord men kärleken är störst av de alla.

Bo Grapenskog
12-8-2018

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

På andra plats denna veckan: