Publicerat
Kategori: Dikter

Man måste applådera åt ungdomar i julmust-thrillern.

Man måste applådera åt ungdomar i julmust-thrillern.

De hade fått julmust varje gång till jullunchen. Men nu tänkte de styrande till att det skulle inte serveras julmust,det var helt simpelt för mycket socker i dem. Jaha.då blev ju eleverna både besvikna och arga. De skrev en petition,att om de var så elaka mot dem. Så tänkte de ge tillbaka när de blev äldre och inte servera dem något kaffe.
Vad kallar man detta? Att man skulle suga musten ur dem så att de inte fick sitt kaffe(Lanken)

Tradition är något vi borde värna om i dessa antijultider. För det skrivs mycket om hur vi inte ska göra under julen. En sådan stor trafition som julen är borde man nog tänka sig för en eller två gånger.
Jag applåderas dessa ungdomar som vill hålla på vår tradition,det hedra dem verkligen.
Vi dricker ungefär 50 miljoner liter julmust,viket är mycket speciellt för Sverige. Varför i all världen ska vi inte kunna unna oss det? Och se vi det historiskt så uppfann man julmusten för att man tyckte det dracks för mycket julöl.

Så nu så får eleverna sin julmust och jag hoppas verkligen den smakar lite bättre nu när de har kämpat för den.
Den värme som traditoner erbjude oss svenskar är ju väldigt fantastiskt om vi ser ut över världen. Den är ju väldigt unik den svenska jultraditionen.
Jag hoppas att den får hålla på i många många år. Vi är värda det efter som december är en så mörk och karg månad. Då behöver vi lite ljus och värme och kärlek i våra hjärtan.
Pax hominibus bonae voluntatis. Med andra ord God Jul.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg