Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Med våren kommer grillmarodörerna

Med våren kommer grillmarodörerna


Vårens ljuva tid nalkas snart. Tiden då vi andas in frisk luft och solen skiner så där underbart. Detta borde vara ett incitament till en fantastisk dag. Man sitter och lapar lite sol.

”Vårens ljuva tid nalkas snart och man sitter och lapar lite sol. Då kommer plötsligt denna gräsliga, äckliga stank av tändvätska”,
Då kommer plötsligt denna gräsliga, äckliga stank av tändvätska. Jaha, nu är grillmarodörerna i gång igen. Det är tyvärr likadant varje vår. Denna otäckt stinkande oljiga lukt som tränger in i våra lägenheter. Du kan inte öppna ett fönster och släppa in våren. Nej, då släpper du in denna stank som förpestar allt.
Människor i gemen borde faktiskt gå en kurs i hur man grillar. Det är faktiskt inte bara att slänga på köttbiten så att det ryker om den.

Resultat blir en torr, oljig köttbit där det har brunnit i kanterna. Snacka om cancerogena partiklar. Köper man T-bonestek i affären och grillar den blir den bara sot och smakar fett. Det blir inte något festligt. Grilla är en stor konst.
Det har tyvärr blivit att så fort solen och temperaturen tillåter kommer grillen ut.
Det är klart att detta är en sanitär olägenhet för många. Lika väl som rökningen är det.
Det finns många som lider av det här. Men jag tror inte man tar hänsyn till det, vi är nog lite för dåliga att ta hänsyn. Om man är rökare eller om man är grillmarodör är de nog samma kålsupare. Frisk luft är väl det vi längtar efter, inte luften full av stank från tändvätska eller från cigaretter?
Rökningen är ett kapitel för sig. Det bör vara väldigt ointelligent att röka. Först kostar det massor, sedan fördärvar man sig. 90 procent av alla sjukdomar är relaterade till rökningen.

Nej, njut av våren på ett normalt sätt: Andas in den friska luften och känn hur saven stiger i ådrorna. För kärleken till våren är nog bland det största vi nordbor vill uppleva. Visst är det härligt att se blommorna komma upp. Det är då människan ser undret med naturen och vi känner oss som en av den. För vi kommer därifrån.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg