Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Miss Li tjuvar en psalm,den vintertid nu kommer.

Miss Li tjuvar en psalm,den vintertid nu kommer.

Jag har alltid sagt att det är fel att stjäla en melodi och sätta en annan text till den. Den blomstertid nu kommer är en av våra käraste psalmer,varför göra hån av denna ljuvliga psalm? Det måste vara det att man har inte den förmågan att hitta på egna melodier.Utan det är lättare att stjäla en.
Visserligen stjäls det åtskilligt när det gäller melodier i Sverige. Tro inte för ett ögonblick att många skulle vara nya kreationer när det gäller musik. Att man stjäl några takter säger jag inget om man att stjäla en hel psalm är oförlåtligt.
Den blomstertid nu kommer är så förknippad till skolavslutningar och början på en härlig sommar. Mentalt sitter den väldigt djupt i våra svenska hjärtan. En härligt och skön sommar-psalm. Det är konstigt att inget får vara. Utan det ska alltid till människor som gör andra upprörda t.ex. jag. Har skrivit tusentals låtar men inte har jag med liv och hjärta försökt stjäla en annans melodi.
Incitamentet till att man gör så här är naturligtvis pengar. Den borde förbjudas bojkottas för den är inte värd att spelas med den texten. Om man skulle få förvanka alla melodier: Ta bjällerklang.
Pengaklang,pengaklang hördes i pengapungen hos miss Li
Det strömmar pengar från dess swish hon blir skuldfri

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

Gud bevare oss för dessa mytomaner.

Bo Grapenskog
Ulriksbergspromenaden 74 A
35247 Växjö
0703858314

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg