Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Skärvor av glas

till alla er som tror jag är så stark till alla er som tror att det ni ser är det enda av mig som finns som finns av mig det är det inte som hos alla andra människor är det endast ytan min fasad det är endast ytan fasaden vi möter när vi möter varandra ändå betyder möten så mycket och är så viktiga de är helt enkelt en förutsättning för fungerande liv jag bygger varje dag jag bygger på skärvor av liv som slagits sönder för länge sen där förutsättningar för överlevnad gång på gång föll ballanserande på den vassa livets egg jag beträdde när jag mötte separationens helvete separation jag aldrig kunde välja bort ty det fanns inget att välja utlämnad åt slumpen blev jag vald som en stuvbit i en affär för tyger en rest bland fullvärdiga rullar men av mig kan den som har flinka fingrar göra en trasdocka till glädje för barn utan leksaker av mig kan göras ett lapptäcke i finaste färger av den som ser ett lapptäcke som håller vad det lovar av mig kan vävas en trasmatta hållbar att gå på med inslag av svart som ger helhet lapptäcken och trasmattor finns sällan i fina rum inte trasdockor heller för den delen...


livet är medlem sedan livet har 829 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg