Publicerat
Kategori: Dikter om livet

RYNKOR KAN FAKTISKT VARA VACKRA

RYNKOR KAN FAKTISKT VARA VACKRA

Är det så viktigt att inte ha några rynkor? Är inte detta en del av livet? Rynkor kan faktiskt vara vackra.
Läste om att en kvinna inte har rört på musklerna runt munnen på åtskilliga år. Hon har inte skrattat eller dragit på munnen alls.
Kan detta vara så otroligt viktigt? Det som är viktigt i livet är ju att visa vad man känner. Att skratta, att gråta eller dra på smilbanden som det heter. Men då är det viktigare att inte få några rynkor.
Har mänskligheten blivit tokig? Ja, man kan faktiskt undra ibland.
Har vi verkligen blivit mer intelligenta? Jag tror nog att det är en sanning med modifikation.
Jag är helt övertygad om att allmänbildningen är sämre i dag än vad den var när jag växte upp. Ändå har vi så många digitala medel att ta till. Vi tänjer verkligheten på ytterligheterna. Är det för att livet är tråkigt? Kanske. Är det för att samhället är som det är? Kanske.
Men att ta sådana här droger som man kan köpa över nätet och kan vara livsfarliga, har det något med allmänbildningen att göra? Vet man vad livsfarligt är? Det tror jag men det är inte farligt i deras värld.
De frågade några amerikaner i tv om de visste vad den stora floden heter som går rakt igenom Egypten. Svaret blev: Pyramidfloden. Då har man ju mist detta med allmänbildningen.
Livet man har fått är ju faktiskt en gåva. Man borde vårda det mycket bättre än vad vi gör i dag. Kärleken är en hörnsten i vår civilisation, den har gjort så mycket gott. Den är gratis och kan komma runt hörnet när du minst anar det. Då syns inga rynkor, de blir bara bättre och bättre när människor är kära. Detta borde vi kunna ta till i det vanliga livet.
Rynka inte på näsan åt rynkor.

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 2015 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren