Publicerat
Kategori: Dikter om glädje

Tack för en vanlig dag.

Tack för en vanlig dag. Det sägs att vardagen är grå och alla letar efter paradiset men det är nog så att vill vi ha allt får vi nog betala priset Kan man inte vara tacksam över det man har och det man har fått Skulle det vara så mycket bättre om man fick bo i ett fantastiskt slott Man borde bejaka att livet är en gåva som vi har fått att förvalta Stunderna på jorden är så korta att man med glädje borde detta gestalta Det är inte bara att sträcka ut handen och tro att man då får allt Utan glädjen finner man att kärleken kan ge oss människor tusen falt Det största vi har på jorden och kommer alltid att vara är kärleken Den tar ingen notis om man är rik eller fattig eller klasstorleken Gärningar är det som räknas inte några meningar med tomma ord Vi borde säga mer om kärleken till livet, den är inte alls konstgjord Så tack för en vanlig dag, den här dagen kommer aldrig någonsin åter Den finns i ditt varma hjärta när du skrattar och när du gråter Låt inte vattnet rinna för länge under broarna, bränn inga segel För det var ju så, jag hade inget när jag kom hit, det är en grundregel. ~~Bo Grapenskog~~

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 81.2 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg