Publicerat
Kategori: Dikter om livet

FREDAGSTANKAR 6

Fredag älskade fredag, idag är jag arg, arg och ledsen på allt hat som bryter ner oss, sakta sakta tills vi blir som små beståndsdelar, som vilsna små sandkorn i en värld av ovisshet.
Antingen vet vi så säkert att vi har rätt, vi tror på oss själva så pass att självbilden blir egocentrisk och högmodig, JAG och endast JAG har rätt, dessa personer är antingen svarta eller vita.
Eller så litar vi blint på makten att vi glömmer bort oss själva, VAD tycker JAG? Vem är JAG osv, dessa människor är mest genomskinliga och verkar ha tappat sin aura helt.
Eller så vinglar vi lite mellan de båda sidorna, vi står där i mitten och ser ut över alla horisonter, JAG vill tro på ALLA, tro på att alla är goda där innerst inne och inte talar med osanning.
Dessa människor är många gånger sökare och skapar en regnbåge med all världens nyanser.
Är man inte medveten om detta skapar det här förvirring bland oss, och det gör att kraften i oss MINSKAR och tillslut blir den obetydlig, nästan osynlig för allt och alla omkring oss.
Rädslan blir däremot större, den växer och växer och vi är nu tvungna att isolera oss mot omvärlden och allt ont i den.
Isolera oss ifrån varandra så vi lever i våra små tysta bubblor mer och mer.
Jag har alltid sett det vackra i våra olikheter och gör till stor del fortfarande men idag undrar jag om min tankar ljuger för mig, allt oliktänkande är faktiskt inte vackert, inte när det skapar kaos, förvirring, frustration och hat.
Fredag älskade du, varför är det såhär?
Vem har skapat oss med alla dessa viljor inuti.
Det kommer leda till så många små och så många stora inbördeskrig, eller till och med ett världskrig där, sidorna MOT och FÖR strider mot varandra och sidan mitt emellan försöker skapa fred.
Så idag gråter jag, för alla i vår värld som inte är lyckliga och för alla de vilsna, som medvetet eller omedvetet planterar en rädsla i oss och den rädslan måste vi med alla medel besegra.

En kvinna mitt i livet som lever med psykisk ohälsa. Har så länge jag kan minnas använt skrivandet som min terapi. Varje fredag kommer jag även att publicera mina fredagstankar, där jag bollar mina tankar med Fredag som om det vore en person. Ett koncept jag har använt mig av ett tag. Jag har en dröm om att publicera en bok där mina tankar kan hjälpa andra. Tills dess är jag här och om ni läser får ni gärna lämna en kommentar om vad ni tycker. Det hade värmt mitt hjärta. Kram Maya Berg
Piraya73 är medlem sedan 2021 Piraya73 har 42 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren