Publicerat
Kategori: Dikter om hopp

VACKRA GÄRNINGAR

VACKRA GÄRNINGAR

Om du tro på något vackert så stärker det ditt skönhetssinne Visst är det fåfängt att tycka att världen rasar för en finne Vi borde lära oss att det vackra kan ibland vara gärningar Att sträcka ut sin hand till hjälp i jordens alla härjningar Här finns mycket vackert att beskåda varje dag och natt Det vanliga kan kännas vackert, ja nästan som en skatt Så en gest av medmänsklighet kan vara det vackraste du har gjort Det vackra sitter på insidan i din själ, den är som en springande hjort En vacker tavla blir bättre med en fantastisk ram omkring Många tycker att prylar är vackra som en diamantring Men kärleken mellan människor får rubriceras som en höjdpunkt Så vad är allt värt om du mister din själ, ganska så tungt Du är vacker när allt kommer omkring, inte sämre än andra Detta är en sanning, varför inte den rätta vägen vandra Tro på det vackra för det onda kan förgöra din själ Så låt sångerna flöda och du tar själv över och bli kärlekens befäl

Bo Grapenskog

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 81.2 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg