Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Världen utanför mitt fönster


Det är en liten liten värld utanför mitt fönster som ligger mitt i den andra stora världen.
Vacker med grusiga gångar där människorna strosar av och an under sommarens sköna dagar.
De väljer vilket håll de ska vandra utan att blinka eftersom deras tillvaro här redan är förutbestämd, allt går på automatik likt samhällets strukturer.
Jag ser skogens träd i horisonten och de höjer sig över den lilla världen, så vackert och ståtligt, .som om de vakar över alla varelserna där. Solens strålar lyser upp tillvaron och värmer deras små hjärtan. Jag kan se hur människorna arbetar i sina små värdefulla trädgårdar sommarens alla dagar. De snickrar, planterar, odlar, rensar, krattar, skördar, grillar, skrattar och älskar. Trädgårdarna är som ännu mindre världar i den lilla världen som ligger i den stora världen.
Denna lilla värld, med alla de mindre världarna inuti är så underbart fin, så full av färger, den är så levande och likt ett skådespel spelas livet här upp för mig, jag sitter på första parkett och känner mig så innerligt tacksam. Denna lilla värld är vacker under alla dagar och under alla årstider, jag kan riktigt se hur den förvandlas, som en kameleont ändrar den skepnad och anpassar sig efter livets olika tider, våren, sommaren, hösten....men när snön börjar falla är den ensam, ensam, tom och öde och jag hör sommaren röster eka genom den kalla vinternatten.

En kvinna mitt i livet som lever med psykisk ohälsa. Har så länge jag kan minnas använt skrivandet som min terapi. Varje fredag kommer jag även att publicera mina fredagstankar, där jag bollar mina tankar med Fredag som om det vore en person. Ett koncept jag har använt mig av ett tag. Jag har en dröm om att publicera en bok där mina tankar kan hjälpa andra. Tills dess är jag här och om ni läser får ni gärna lämna en kommentar om vad ni tycker. Det hade värmt mitt hjärta. Kram Maya Berg
Piraya73 är medlem sedan 2021 Piraya73 har 42 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

På andra plats denna veckan: