Publicerat
Kategori: Dikter om livet

VI VÄGER FÖR MYCKET ÄR INTE SÅ KONSTIGT

VI VÄGER FÖR MYCKET ÄR INTE SÅ KONSTIGT

Mer kärlek och empati
Nutidspsykologi: Lösningen på problem med fetma och depressioner

Det pratas mycket om fetma nu för tiden och att vi äter fel. Men den mest påtagliga delen av problematiken är den psyklogiska. Det är bara att konstatera att vi inte mår bra i Sverige, speciellt inte ungdomen.
Vi har av någon konstig anledning trott att vi ska vara bättre än andra länder i världen, men så är ju inte fallet: vi är precis som alla andra.
Att den psykiska ohälsan sprider sig har många olika förklaringar. Människor vill bli sedda, vara behövda och få lite beröm. Men vi är mycket dåliga på att ge varandra beröm. Däremot har vi inte svårt att kritisera.

Drömmar måste man naturligtvis ha, men alla kan inte stå på scen eller bli stjärnor. Fast man kan bli en stjärna på sitt eget sätt. Alla är vi bra på något. Det kanske inte syns i mängden men även sådana förmågor behövs.
Vi tycks ha det väldigt bra, men det är något som vi glömmer bort helt och hållet – vårt innersta, vår själ. Titta på en kö, till exempel. Hur många av de köande säger något? De flesta tittar bara vrångt och undrar när deras tur kommer. Och börjar man skoja lite, säger blickarna: Är du inte riktigt klok?
Vi måste omvärdera Sverige. Det kvittar hur bra du har det, om du inte mår bra i din själ. Problem med nerverna har snart varenda ungdom. De har typiska stressymptom: ont i magen och svårt att koncentrera sig. Brist på kärlek och empati är några av orsakerna till att vi tröstäter. En annan orsak är att antidepressiva medel gör att man blir hungrig.
Det borde finnas en klausul som säger att du duger som du är, att du är en speciell och unik människa. Det paradoxala är att ju mer vi tycker synd om oss själva, desto mer äter vi. Det blir ett slags belöning, så man måste ponera att mat det är hjärnans knark.
Men jag är helt övertygad om att fanns det bara mer kärlek för både barn och vuxna och vi blev accepterade som vi är, då vore inte denna fetma ett lika stort problem. Men ju sämre vi mår desto fetare blir vi.
Bo Grapenskog

HE IS MY ANGEL

I have this little angel. For me she left her wings.
She has no idea how much happiness she truly brings.
She brightens up my days with her smiles and her laughs.
She helps me to remember that she is my second half

Her face, it is so perfect, she's sweet and soft and pure.
Sometimes she can be willful and sometimes she is demure.
She tries her very hardest to please and do what's right.
She gives the greatest hugs from morning until night.

She is my angel,
she is my angel

Every person that has known her sees this light within her soul
I know that in this whole great world, she has a special role.
She's helpful and considerate to everyone she knows
This light in her shines brighter as my angel grows.

When she sees someone is sad, it opens up her heart.
She wants to do all that she can; she wants to do her part.
She'll squeeze away the sorrow and make me forget about my pain.
She shows me where the sun is when we're hiding from the rain.

She is my angel
She i my angel

When she sees someone is sad, it opens up her heart.
She wants to do all that she can; she wants to do her part.
She'll squeeze away the sorrow and make me forget about my pain.
She shows me where the sun is when we're hiding from the rain.

She is my angel
She i my angel

4-6-2016

Jag är 67 år gammal. Jag har fyra vuxna barn. Jag är en gammal dansbandsmusiker,spelar sologitarr,bas,klaviatur,banjo,ukulele. Musik är en stor passion. Skrivandet också. Jag är ett barnhemsbarn så jag har det som lite terapi. Andra intressen är att översätta från engelskan till svenska. Naturen är något som jag tycker om,de sjungande skogarna i Småland. Vi har ett sommarställe vid en sjö där vi är hela sommaren. Tycker om människor och är väl lite pratglad. Får jag bjuda på en kopp glädje. Glädje och skratt är två viktiga komponenter i livet. Försöker vara så positiv som möjligt.
Bo Grapenskog är medlem sedan 78.7 Bo Grapenskog har 1943 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg